Automobili

Nedelja, 08.06.2014.

17:40

SAD: Lexus u borbi za najprodavaniji luksuzni brend

Toyotin luksuzni brend, Lexus, ostvario je bolje rezultate prodaje od Mercedesa po drugi put u poslednjih 5 meseci. Zahvaljujući ovim rezultatima Lexus je smanjio zaostatak u odnosu na BMW na 12 000 prodatih automobila u 2014. godini.

Izvor: B92

Default images

U Lexusu očekuju da će im novi krosover model NX kao i sportski kupe RC pomoći da dodatno smanje razliku u odnosu na BMW. Ipak, u Lexusu kažu da im nije cilj da se hvale brojkama, već žele da urade pravu stvar za kupce i da ih učine zadovoljnima.

Lexus je vodeću poziciju na tržištu SAD izgubio 2011. godine kada su zemljotres i cunami prekinuli kompletnu proizvodnju modela ove kompanije. Svaki model iz Lexusovog kataloga, osim SUV modela RX, proizvodi se u Japanu posle čega se šalje na tržište SAD-a.
Odluka koje se Lexus čvrsto drži je da neće, poput glavnih konkurenata, ponuditi kompaktni i jeftini model tržištu iako bi takav model značajno popravio rezultate prodaje. Oni žele da se fokusiraju na automobile koji će koštati preko 30 000 dolara i koji će doprineti razvoju luksuza i kavaliteta kao i doneti kompaniju veću dobit.

U 2014. godini Lexus ne očekuje da će nadmašiti brojku iz 2007. od skoro 330 000 prodatih jedinica u SAD ali zato želi da nadmaši prošlogodišnji rekord od 523 000 vozila prodatih širom sveta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: