Volvo smanjio emisiju CO2 svojih automobila za 8,4%

Prema podacima Evropskog udruženja automobilskih proizvođača (ACEA), Volvo je u razdoblju od 2012. do 2013. godine uspeo da smanji prosečnu emisiju ugljen-dioksida svojih novih automobila za 8,4 odsto.

Automobili

Izvor: B92

Subota, 31.05.2014.

10:50

Default images

Volvo je u svetu najpoznatiji po naprednim bezbednosnim tehnologijama, ali ovaj proizvođač u poslednje vreme ulaže i značajne napore kako smanjio štetno dejstvo automobila po životnu okolinu. O tome svedoče model Volvo V60 Plug-in Hybrid i potpuno nova familija Drive-E motora.

Tehnologije primenjene u ovim proizvodima omogućile su da se prosečna emisija novih prodatih Volvo automobila, koja je u 2012. godini iznosila 143 g/km, u 2013. snizi na 131 g/km.
Konstruisanjem novih Drive-E motora, Volvo je stvorio porodicu manjih, "inteligentnijih" benzinskih i dizel motora, sa izlaznom snagom koja ispunjava tražene vozne karakteristike, uz zadržavanje umerene potrošnje.

Na primer, Volvo S60 T6 sa 306 KS, uparen s novim osmobrzinskim automatskim menjačem, prvi je automobil u segmentu koji nudi više od dve konjske snage po gramu emisije CO2. Sa druge strane, S60 D4 sa 181 KS, u kombinaciji s manuelnim menjačem, postao je prvi dizel automobil u premijum "D" segmentu, s emisijom ugljen-dioksida ispod 100 g/km.
Dodatkom opcija za elektrifikaciju, kao što je plug-in hibridna tehnologija, Volvo je kupcima ponudio karakteristike ekonomičnog i "zelenog" vozila, ali i vrhunske performanse.

Tako je nastao Volvo V60 Plug-in Hybrid, koji je dostupan sa svim opcijama standardnih Volvo modela, uključujući i sportsku R-Design verziju, a pri tome ima veoma nisku emisiju CO2 od 48 g/km.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: