Automobili

Utorak, 03.04.2012.

10:35

Novi Mercedes GL klase

Mercedes je objavio prve fotografije nove GL klase uoči svetske premijere ovog vozila, zakazane za 4. april na salonu automobila u Njujorku.

Izvor: B92

Default images

Novi Mercedes GL baziran je na poslednjoj generaciji modela ML, sa produženim međuosovinskim rastojanjem koje omogućava komforan smeštaj za sedam osoba u tri reda sedišta.

Po dizajnu spoljašnjosti novi GL spreda podseća na M klasu, a razlike su najuočljivije na zadnjem delu vozila koje ima četvrtast izgled i veći prepust iza zadnjih točkova, nego što je to slučaj kod manjeg Mercedesovog SUV-a.
Takođe, zadnje svetlosne grupe su veće i izraženije u odnosu na M klasu.

Mercedes još uvek nije izašao u javnost sa tehničkim detaljima o motorima koji će pokretati novi GL, ali očekuje se da se u ponudi nađe 3.0 litarski turbo-dizel od 306 ks koje se koristi u modelu ML350 BlueTec 4Matic.

Pored toga, u opciji će biti i bar jedan benzinski V8 motor.
Više podataka o novom Mercedesu GL biće poznato nakon njegovog zvaničnog predstavljanja na sajmu automobila u Njujorku.

Više fotografija nove generacije Mercedesa GL pogledajte u Galeriji.

Vozili smo novi Mercedes ML 350 CDI 4 Matic BlueTEC.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: