Porsche Macan, za macane

Porsche je saopštio da će njihov novi SUV umesto ranije najavljenog imena Cajun u serijskioj verziji dobiti naziv Macan. Početak proizvodnje planiran je za 2013. godinu, a kako bi zagolicao maštu ljubitelja automobila, Porsche je objavio skicu budućeg modela.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 17.02.2012.

09:10

Default images

Novo ime na indonežanskom jeziku znači "tigar", a u Porscheu kažu da su na taj način hteli da simbolično predstave “gipkost, snagu i dinamiku koje karakterišu ovaj SUV”. Šteta što menadžerima u Porscheu niko nije javio da Macan na srpskom predstavlja nešto jače od tigra.

“Macan u sebi kombinuje osobine sportskog automobila sa prednostima terenskog vozila”, kaže Bernard Majer (Bernhard Maier) iz sektora za prodaju i marketing ove kompanije.

“Njegovo ime odlično se uklapa sa imenom brenda Porsche, dobro zvuči na mnogim jezicima i budi pozitivne asocijacije”, dodaje Majer.

Novi model sklapaće se u fabrici u Lajpcigu, a u pripremu početka proizvodnje Porsche je do sada uložio 500 miliona evra.

Pogledajte video kojim Porsche najavljuje svoj novi SUV:



Porsche Macan zasnovan je na modelu Audi Q5, a na tržištu će se takmičiti sa modelima kao što su BMW X3, Mercedes GLK i Range Rover Evoque.

Informacije o motorima još uvek nisu zvanično objavljene. Ipak, očekuje se da će novi Porscheov SUV pokretati 2.0 litarski benzinski TFSI motor od 220 ks, kao i 3.0 litarski V6 snage 300 i 350 ks.

Što se tiče dizel varijanti, u opciji su 2.0 litarski TDi od 200 ks i dva 3,0 litarska V6 Tdi motora. Prvi će imati 250 ks, dok će drugi dostizati snagu od 310 ks.

Očekuje i hibridna verzija Macana sa 2.0 litarskim TFSI benzincem od 208 KS i elektormotorom od 44 KS.

Pogledajte kako izgleda novi Porsche Boxster.

Porsche predstavio nove Carrera i Carrera S kabriolete.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: