Automobili

Četvrtak, 24.03.2011.

08:50

Nova Lancia Ypsilon stiže na Sajam

Na predstojećem Međunarodnom salonu automobila u Beogradu, kompanija FIAT Automobili Srbija premijerno predstavlja dva vozila iz svog uvoznog programa: Lanciju Ypsilon i Jeep Grand Cherokee.

Izvor: B92

Default images

"Posetioci štanda FAS-a imaće priliku i da se upoznaju sa revolucionarnim TwinAir motorom i performansama automobila Alfa Romeo Giulietta sa motorom od 140 KS", dodaju iz ove kompanije.

Lancia Ypsilon svetsku premijeru doživela je nedavno na Salonu automobila u Ženevi. Samo par nedelja kasnije, srpska prestonica će prva ugostiti ovog najnovijeg i najmanjeg člana Lancia porodice.

Lancia Ypsilon, ima 5 vrata i, kako kažu iz ove kompanije, "ekološki napredan motor, kao i brojna inteligentna rešenja poput Blue&Me–TomTomLive sistema koji omogućava jednostavno telefoniranje, slušanje muzike i upravljanje navigacionim programom".

Pored standardne opreme, ovaj automobil poseduje tempomat, ksenon svetla, HiFi od 500W, kao i Start&Stop tehnologiju.

Uz Lanciju Ypsilon, biće predstavljena i Lancia Delta sa dizel motorom zapremine 2.000 cm3. Ova kompanija će zvanično predstaviti i novi Jeep Grand Cherokee.

Na štandu FIAT-a posetioce očekuje još jedna novina - TwinAir motor. "Lak i kompaktan, ovaj motor beleži rekordno nisku emisiju ugljen dioksida – svega 95 grama po pređenom kilometru", piše u saopštenju.

TwinAir motor poseduje dva cilindra, 85 KS i zapreminu od 875 cm3, a potrošnja goriva u proseku iznosi 4,1 litara na pređenih 100 km. Inovativna TwinAir tehnologija će domaćoj javnosti biti predstavljena kao motor FIAT-a 500.

Pod kupolama beogradskog sajma biće predstavljen i novitet brenda Alfa Romeo - Giulietta sa motorom od 140 KS i zapremine 2000 cm3.

FAS će veliku pažnju na štandu posvetiti Puntu Classic, jedinom automobilu domaće proizvodnje. Uvozni program će biti predstavljen kroz modele: Grande Punto, Punto Evo, Panda, Bravo i Linea. FIAT Professional liniju predstaviće Punto Van, Fiorino, Doblo i Ducato.

Segment SUV vozila će, uz novi Jeep Grand Cherokee, imati još dva modela: Jeep Compass i Jeep Wrangler.

Pratite naš Specijal o beogradskom sajmu automobila 2011

Pročitajte više o modelu Lancia Ypsilon 2012

Lancia sa Chrysler značkom

Vozili smo Alfa Romeo Giuliettu 2,0 JTD 170

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

21 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: