Automobili

Petak, 04.03.2011.

07:50

Renault DeZir

Na ženevskom sajmu Renault je prikazao svoj atraktivni koncept. Ovo je DeZiru druga premijera; prvu je imao na pariskom salonu.

Izvor: B92

Default images

Iz Renaulta su odavno rekli da možda DeZir neće doživeti serijsku proizvodnju, ali je sigurno da on predstavlja izgled budućih automobila ovog francuskog proizvođača.
To znači da će za nekoliko godina možda na auto-scenu stupiti Renault sa vratima koja se otvaraju poput krila i kabinom kao staklenom kupolom.

Konceptni model teži 830 kilograma pa mu manja masa omogućava postizanje ubrzanja do 100 km/h za pet sekundi i maksimalnu brzinu od 180 km/h.
DeZir pogoni električni sistem iz Nissan Leafa i električnog Renault Fluencea - razvija 150 KS i 226 Nm obrtnog momenta, a snaga se prenosi na zadnje točkove.

Fotografije - Nemanja Pantelić

Pročitajte više o: Renault Monaco GP limited edition

Pratite najnovija dešavanja i premijere na Salonu automobila u Ženevi

Više fotografija sa ženevskog sajma pogledajte u našoj Galeriji

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

22 h

Podeli: