BMW X3: Terenski auto 2011. godine

Prema glasovima čitalaca nemačkog časopisa „Off Road“, najnoviji član BMW porodice modela X, osvojio je prvo mesto u kategoriji sportskih terenskih vozila. BMW X6 i BMW X5 plasirali su se među prva tri mesta u kategorijama „Crosover“ i „Luksuzno terensko vozilo“.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 14.02.2011.

06:00

Default images

"Ova titula postavlja novi BMW X3 na mesto njegovog prethodnika, koji je poneo titulu „Terenski automobil godine“ dve godine zaredom: 2006. i 2007.", kažu iz BMW-a.

BMW X6 Sports Activity Coupe osvojio je drugo mesto u kategoriji crossovera, dok je BMW X5 zauzeo treće mesto u kategoriji luksuznih terenskih vozila.

Karijera porodice X započeta je 1999. sa pojavom prve generacije X5, koju je BMW prozvao „segmentom vozila za sportske aktivnosti“. Ubrzo nakon toga je usledio prvi BMW X3, kao i BMW-ov inteligentni sistem pogona na sva četiri točka po imenu xDrive.

Od proleća 2011, među motorima za X3 će se naći dva dizel i dva benzinska motora snage od 135 kW/184 KS pa do 225 kW/306 KS.

Glasanje za „Terenski automobil godine“ ima tradiciju koja seže do 1982. godine; čitaoci časopisa „Off Road“ jednom godišnje učestvuju u izboru za omiljeni automobil sa pogonom na četiri točka na nemačkom tržištu. Ove godine je izbor vršen između sto i jednog modela u osam kategorija.

Saznajte koliko novi BMW X3 košta na našem tržištu

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: