Automobili

Nedelja, 25.02.2024.

10:40

Stiže novi najveći Audi, šta možemo da očekujemo od Q9 FOTO

Najveći Audijev SUV na tržištu će se suprotstaviti BMW-u X7.

Izvor:

Stiže novi najveći Audi, šta možemo da očekujemo od Q9 FOTO
Nezvanièni render: Kolesa.ru

Audi Q9 je sve bliže realizaciji. Nemački proizvođač planira da ga predstavi već sledeće godine kao najjači adut u domenu luksuznih SUV vozila, gde trenutno BMW X7 i Mercedes GLS uzimaju najveći deo kolača.

Audi će ovde primeniti dobro poznati recept, koji uključuje i dodatne centimetre, kako na spoljašnjim dimenzijama, tako i kada je u pitanju veličina prednje maske.

U očekivanju zvaničnih detalja o dizajnu novog SUV-a, prenosimo vam dizajnerski predlog Nikite Čujka sa portala Kolesa.ru, nastao na osnovu "špijunskih" snimaka prototipa.
Nezvanièni render: Kolesa.ru
Sudeći prema spekulativnim renderima, za koje se Čujko specijalizovao proteklih godina, iako ogromna, Audijeva rešetka izgleda nenametljivo u poređenju sa masivnim bubrezima BMW-a.

Sa prednje strane, novina će biti dvodelna svetla, dok će pozadi dominirati naglašeni bokovi, praćeni padajućom linijom krova. Poseban pečat dizajnu zadnjeg dela vozila daće tanka stop svetla, međusobno povezana svetlosnom trakom.

Najveća nepoznanica se krije ispod poklopca motora. Pominje se "laki" hibrid, kao i najmanje jedan plug-in hibrid. U samom vrhu, po performansama, to bi lako mogla biti verzija koju pokreće Audi SQ8, što znači moćni 4.0 V8 tvin-turbo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

71 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

10 h

Podeli: