Kraj za Mazdu CX-3 u Evropi

Proizvodnja Mazde CX-3 za evropsko tržište okončaće se u decembru.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.10.2021.

11:28

Kraj za Mazdu CX-3 u Evropi
Foto: Mazda

U maju se Mazda oprostila od modela CX-3 u Sjedinjenim Državama, a sada stiže vest da će najmanji krosover ove kompanije krenuti istim putem i u Evropi.

Informaciju je prvi objavio poljski magazin Auto katalog, navodeći kao izvor šefa odeljenja za odnose s javnošću Mazde Poland, koji je potencijalnim kupcima ovog automobila na Starom kontinentu sugerisao da je "bolje da požure, jer će (CX-3) biti ukinut do kraja godine".

Isti izvor precizira da će se proizvodnja Mazde CX-3 za Evropu okončati u decembru. Ova vest i nije previše iznenađujuća s obzirom da Mazda već enko vreme u ponudi ima komforniji, a ne značajno skuplji CX-30 u svom portfoliju.

To ne znači da se CX-3 potpuno ukida jer u svetu postoje i druga tržišta na kojima Mazda prodaje svoj mali krosover. U stvari, CX-3 je nedavno osvežen na u Japanu gde je dobio specijalno izdanje nazvano Super Edgy.
Foto: Mazda
Nejasno je kakvu budućnost Mazda ima na umu za CX-3 s obzirom na novu strategiju i najavu nekoliko novih SUV modela za američko i evropsko tržište.

Japanski proizvođač nedavno je saopštio da će "CX" familija značajno narasti u naredne dve godine. Dok će budući CX-50 biti mehanički povezan sa CX-30, modeli CX-60, CX-70, CX-80 i CX-90 će biti bazirani na novoj platformi sa pogonom na zadnje točkove i rednim 6-cilindarskim motorima.

Ove veće SkyActiv-X benzinske i SkyActiv-D dizel jedinice se razvijaju tako da podrže plug-in hibridne opcije.

Inače, Mazda CX-60 i Mazda CX-80 biće predstavljeni na evropskom tržištu, a CX-70 i CX-90, kao i CX-50 iz grupe manjih krosovera, biće ponuđeni kupcima u Sjedinjenim Državama.
Foto: Mazda

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: