Ovo su najpouzdaniji automobili

Iako neki ljudi menjaju marke svaki put kad kupe novi automobil, većina njih je i dalje odana jednom, uglavnom zbog pouzdanosti.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.05.2021.

13:00

Ovo su najpouzdaniji automobili
Photo: Lexus

What car? je sproveo anketu na skoro 13.000 vozača kako bi utvrdila kojim automobilima se voze i koliko kvarova su doživeli u proteklih 12 meseci.

Za svakog od njih, od vlasnika je zatraženo da kaže koliko košta popravka i koliko vremena je proveo na popravci. Na osnovu ovih podataka napravljena je jedinstvena procena pouzdanosti za svaki model.

U anketu je uključeno ukupno 175 modela od 31 proizvođača automobila, pa ako kupujete automobil ili ste upravo razmišljali o promeni jer vam „limeni ljubimac“ stvara previše problema, ova lista je za vas.

Najpouzdaniji:

1. Lexus – 98,7%

Činjenica da je većina Lexusovih modela hibridna, što im daje još jedan pogonski sklop da se ‘pokvare’, njegov izuzetno visok nivo pouzdanosti je još impresivniji. NKS i RKS terenci postigli su više od 99% tokom sprovođenja ankete, osvojivši Lexus zlatnu medalju.

2. Mitsubishi – 97,8%

Mitsubishijev hibrid Outlander pokazao se izuzetno impresivnim, gurnuvši Mitsubishi na drugo mesto na ovoj listi. Ostvarila je ocenu pouzdanosti od 97,8%, a samo 13% vlasnika je u prošloj godini navelo problem.

3. Toyota – 97,7%

Verovatnoća da ste u neformalnom razgovoru čuli da Toyota proizvodi neke od najpouzdanijih automobila je velika, ali i tačna. Poput Škode Citigo, i Aigo je od svojih vlasnika stekao savršenih 100%, a nešto veći Iaris ne zaostaje sa 99,7%. Toyotini hibridni modeli su takođe pouzdani: Corolla je dobila 98,4%, a Auris 97,4%.

Najmanje pouzdani:

1. Land Rover

Iako automobili Land Rovera imaju dobru reputaciju, i to ne samo u pogledu pouzdanosti, izgleda da to nije slučaj. Discoveri Sport i Range Rover Sport pokazali su se kao najmanje pouzdani automobili, sa rezultatima od 73,1%, odnosno 74,2%. U stvari, sva tri najmanje pouzdana luksuzna SUV-a nose Land Rover značku.

2. Renault

Uzimajući u obzir ocenu pouzdanosti od 88,6%, čini se da su vlasnici Renault Kadjar pretrpeli dosta problema u poslednjih godinu dana. Međutim, pokazao se da je nešto manji Captur prilično pouzdan sa 95,0%.

3. Tesla

Poznato je da je Tesla imao puno problema sa kvalitetom izrade u modelima S i Ks. Verovatno se zbog toga našao tako nisko na ovoj skali. Ipak, njena budućnost izgleda obećavajuće. Noviji Model 3 je na vrhu segmenta električnih automobila sa ocenom pouzdanosti od 99,4%.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

131 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: