Mercedes X klase definitivno odlazi u penziju

Mercedes će okončati proizvodnju svog pik-ap modela u maju, a osnovni razlog za rano penzionisanje su slabi prodajni rezultati.

Automobili

Izvor: Izvor: B92, klix.ba

Petak, 31.01.2020.

16:00

Mercedes X klase definitivno odlazi u penziju
Foto: Mercedes promo

Prve glasine o prevremenom prestanku proizvodnje Mercedesovog luksuznog kamioneta pojavile su se u julu prošle godine.

Nešto više od šest meseci nakon toga, iz nemačke auto-kompanije saopštili su da će vozilo nastalo u saradnji sa grupacijom Renault Nissan prestati da izrađuju u maju 2020.
Foto: Mercedes promo
Ranije najavljeno smanjenje troškova i slabo interesovanje kupaca suštinski su razlozi zbog kojih će Mercedes uskoro iz ponude povući X klasu koja je predstavljena polovinom 2017. godine.

Znatno skuplja od Nissanovog sestrinskog modela Navara, X klasa je 2018. godine na globalnom nivou pronašla put do samo 16.700 kupaca, a prodajni rezultati u 2019. bili su još slabiji (15.300 primeraka).
Foto: Mercedes promo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: