Galerija: Nova Škoda Octavia – za korak bliže Superbu

Svetska premijera četvrte generacije Škodinog bestselera održana je sinoć u Pragu.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 12.11.2019.

10:20

Galerija: Nova Škoda Octavia – za korak bliže Superbu
Foto: Škoda promo

Na svečanosti u glavnom gradu Češke predstavljene su limuzinska i karavan (Combi) verzija, a u Škodi kažu da će se u prodaji najpre pojaviti Octavia karavan, da bi par nedjelja kasnije stigla i limuzina, koja kao i prethodne generacije ima praktičnu karoseriju sa 5 vrata.
Foto: Škoda promo
Četvrta generacija modela Octavia (ili peta, ako bismo računali original koji se proizvodio 1959-1971.) stilski je modernizovana – kako spolja, tako još više unutra, i opremljena je najsavremenijim sistemima asistencije i bezbednosnim tehnologijama, kao i drugim sadržajima, poput trozonske "klime", čime se ovaj automobil približio Škodinom top modelu Superb.

I limuzina i karavan su porasli za koji centimetar u dužinu i širinu, a međuosovinsko rastojanje obe varijante nove Octavie je identično i iznosi 2.686 mm.
Foto: Škoda promo
U Škodi sa ponosom ističnu da je Octavia Combi trenutno najprodavaniji karavan na evropskom tržištu, a kao i prethodnik i ovaj ima prtljažnik zavidne veličini od 640 litara. Ni limuzinska verzija ne zaostaje tu mnogo sa svojih 600 litara.

Više tehničkih detalja o modelu Škoda Octavia 4, kao i podatke o motorima, možete pronaći u posebnom tekstu na našem sajtu, a kako ovaj automobil izgleda iz svih uglova, pogledajte u našoj Galeriji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

9 h

Podeli: