Zavirite u BMW Serije 8 Gran Coupe FOTO

Posle prvih fotografija spoljašnjosti, na Internet su dospele i slike iz putničke kabine Serije 8 Gran Coupe, uoči zvanične premijere ovog automobila.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 17.06.2019.

11:30

Zavirite u BMW Serije 8 Gran Coupe FOTO
Foto: BMW promo

Gran Coupe je treći model iz nove familije BMW-a Serije 8, nakon kupea i kabrioleta, i predstavlja kompromis između luksuzne limuzine, sa prostorom za 4 putnika, i sportskog kupea.

U odnosu na Seriju 8 kupe i kabrio, Gran Coupe ima nešto veće međuosovinsko rastojanje, dok je linija krova malo produžena, pre nego što počinje da se spušta ka zadnjem delu automobila. To je omogućilo da BMW Serije 8 Gran Coupe ima dovoljno mesta da se na zadnja dva sedišta komforno smeste dve odrasle osobe.
Foto: BMW promo
Što se tiče komandne table, ona je praktično identična kao u prva dva modela Serije 8 i na nivou je Serije 7, kada su u pitanju kvalitet i savremene tehnologije.

Potpuno digitalna instrument tabla sastoji se od velikog 12,3-inčnog ekrana ispred vozača, dok se na centralnoj konzoli nalazi 10,25-inčni displej multimedije. Kokpit takođe obiluje ukrasnim detaljima od brušenog metala, koji su osim na volanu, ventilacionim otvorima i središnjoj konzoli uočljivi i na vratima.

Verzija koja je prikazana na fotografijama ima dvobojnu kožni enterijer u dva tona, a delovi komandne table presvučeni su Alkantarom.
Foto: BMW promo
Konfiguracija sedišta je 2+2, ali je moguće da će BMW ponuditi i manje luksuznu opciju sa klasičnim zadnjom klupom na kojoj će biti mesta za tri putnika.

Kada je reč o putnicima koji sede pozadi, njima je na raspolaganju poseban klaster komandi klima-uređaja, tako da mogu sami da podešavaju temperaturu, a tu su i dva USB priključka.
Foto: BMW promo
BMW će 25. juna zvanično predstaviti Seriju 8 Gran Coupe, a prvo pojavljivanje pred širom publikom dogodiće se najvreovatnije u septembru, na frankurtskom auto-salonu.

Što se tiče motorizacije, očekuje se da kupcima budu ponuđeni 6-cilindarski 3.0 turbo dizelaš sa 340 ks u verziji 840d, zatim benzinac M850i sa twin-turbo 4.4 V8 koji proizvodi 530 ks, a u vrhu game nešto kasnije smestiće se M8 Gran Coupe, u opcijama sa 600 i 625 ks.
Foto: BMW promo
Foto: BMW promo
Foto: BMW promo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: