Nova Supra stiže u Evropu na leto, u prvoj godini samo 900 vozila FOTO

Verzija za evropsko tržište vizuelno će se neznatno razlikovati od američke varijante predstavljene u Detroitu i biće znatno skuplja.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 15.01.2019.

12:00

Nova Supra stiže u Evropu na leto, u prvoj godini samo 900 vozila FOTO
Evropska Toyota Supra za 2019.

Toyota je na detroitskom auto-salonu održala svetsku premijeru nove generacije svog legendarnog sportskog automobila, a publika je imala je priliku da se upozna sa verzijom za američko tržište.

U međuvremenu, japanski proizvođač otkrio je neke detalje u vezi sa prodajom nove Supre u Evropi.
Za kupce na Starom kontinentu u prvoj godini proizvodnje rezervisano je svega 900 vozila, a prve isporuke planirane su za leto 2019.

U ponudi će biti dva paketa opreme - bazični Active i luksuzni Premium. Verzija Premium, između ostalog, imaće crna kožna sedišta i specijalni audio sistem marke JBL koji se sastoji od 12 zvučnika.
Cena će varirati od zemlje do zemlje, a osnovni model u Velikoj Britaniji koštaće 52.695 funti (oko 67.740 dolara), što znači da će biti znatno skuplji od bazične Supre za američko tržište koja košta 49.990 dolara.
Ogranièena serija: Supra A90 Edition
U Evropi će se prodavati i ograničena serija Supra A90 Edition, koja stiže u specijalnoj Storm Grey mat sivoj nijansi spoljašnjosti, sa mat crnim alu felnama.

Unutrašnjost ovog automobila biće presvučena crvenom kožom, a kupcima će biti ponuđeno samo 90 vozila iz ove limitirane serije.
Što se tiče pogonskog sistema, motor za evropsku varijantu isti je kao u američkom modelu.

U pitanju je 6-cilindarski 3.0 turbo benzinac sa 340 ks i 495 Nm, a snaga se na zadnje točkove prenosi pomoću 8-brzinskog automatika sa manuelnim komandama za promenu brzine na volanu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: