Zelena zver: Audi predstavio RS5 Sportback (FOTO)

Nemački proizvođač objavio je fotografije i tehničke detalje prvog Audija RS5 sa 5 vrata.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 28.03.2018.

13:57

Zelena zver: Audi predstavio RS5 Sportback (FOTO)

Novi sportski model predstavljen je na sajmu automobila u Njujorku, a Audi je tom prilikom najavio da će ovaj automobil uskoro biti dostupan i na evropskom tržištu, ne precizirajući tačan datum početka prodaje.

Što se tiče severnoameričkog kontinenta, RS5 Sportback stiže u prodajne salone u drugoj polovini 2018.
Novi model iz RS familije koristi za pogon isti motor kao aktuelni Audi RS5 Coupe. Ispod haube je 2.9 twin-turbo V6 sa 450 ks (336 kW) i 600 Nm.

Snaga se prenosi na sva 4 točka putem osmostepenog automatika.

Do stotke ubrzava za oko 4 s, a maksimalna brzina je elektronski ograničena na 250 km/h. Uz opcioni Dynamic Plus limit je 280 km/h.
Među dodatnim opcijama su 20 inčne alu felne i nekoliko ukrasnih stilskih paketa - “pijano” crni, zatim od ugljeničnih vlakana, kao i estetski paket sa elementima od mat aluminijuma.

Tu je i takozvani “sportski diferencijal” koji po potrebi automatski vrši preraspodelu obrtnog momenta između zadnjih točkova.
Cena Audija RS 5 Sportback nije saopštena, a poređena radi, RS5 Coupe u Evropi košta od 80.000 evra.

Više fotografija ovog modela pogledajte u Galeriji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

16 h

Podeli: