Cadillac: Oduvaćemo konkurenciju na Nirburgringu

Predsednik američkog Cadillaca Johan de Nishen dao je vrlo ambicioznu izjavu u vezi sa najavljenim novim sedanom njegove kompanije.

Automobili

Izvor: B92

Nedelja, 18.03.2018.

09:15

Cadillac: Oduvaćemo konkurenciju na Nirburgringu
Cadillac CTS-V iz 2016

De Nishen je otkrio da će imati pogon na zadnjoj osovini te "zapretio" konkurenciji (Audi A4, BMW 3, Mercedes C Class, Volvo S60, Alfa Romeo Giulia) da će ostvariti najbrže vreme na stazi Nirburgring u klasi.

Trenutni rekord među sedanima sa četvora vrata na Nirburgringu drži Jaguar XE SV Project 8 sa vremenom od 7:21 minuta, ispred Alfa Romea Giulia Quadrifoglio, Porsche Panamere Turbo, Honde Civic Typer R.

On već nekoliko godina priča o ovom modelu, a isticao je izuzetnu važnost stvaranja konkurentnog automobila Audiju A3 i Mercedesu CLA.

Cadillac CT3 se na tržištu očekuje 2020, a pod hauboms se najavljuje paket motora od 2.0-litarskog turbo četvorocilindraša, preko 3.6-litarskog V6 i 3.0-litarskog twin-turbo V6 do 4.2-litarskog twin-turbo V8 sa 500 KS.

De Nishen je uzburkao strasti nedavnom izjavom da su za pad kupovine sedana u SAD krivi infrastruktura i mladi potrošači koji za razliku od svojih roditelja ne mare za dinamičnu vožnju i dobru upravljivost, pa se okreću SUV klasi.

On se branio izjavom da nije mislio da mladi vozači, milenijalci i tinejdžeri, ne uživaju u vožnji, već da im je bitnija udobnost od performansi.

Prioritet Cadillaca trenutno je predstavljanje XT4 SUV-a, a potom stiže sedan CT5.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: