Nevolje Maseratija sa SUV modelom u SAD

Deset meseci nakon početka proizvodnje prvog SUV vozila u gami, Maserati je prinuđen da povuče sve prodate primerke modela Levante S u Sjedinjenim Državama zbog mogućeg tehničkog problema na automobilu.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 16.01.2017.

11:29

Nevolje Maseratija sa SUV modelom u SAD

Kako je saopštila američka Nacionalna agencija za bezbednost saobraćaja (NHTSA), problem je detektovan u softveru koji reguliše rad motora i može dovesti do toga da se pri malim brzinama - od nekoliko km/h - automatski menjač sam od sebe prebaci u neutralan hod, ili da se motor isključi.

Iako je u pitanju mogući kvar koji se događa pri veoma malim brzinama automobila, NHTSA je iz bezbednosnih razloga naložio Maseratiju da pozove vlasnike modela Levante S na vanredni servis kako bi se vozila ispitala i otklonio eventualni kvar.
Kao i mnogi drugi problemi na savremenim modelima, i ovaj će biti otklonjen softverskim apdejtom. Opozivom je obuhvaćeno 1.515 automobila koje je Maserati do sada isporučio u SAD.

Levante S je skuplja i snažnija od dve verzije ovog modela koje su dostupne na severnoameričkom tržištu. Pogoni ga 3.0 V6 benzinac sa 430 ks, a automobil do "stotke" stiže za 5,2 s, dok maksimalna brzina iznosi 264 km/h.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: