Suzuki Baleno stigao u Srbiju

Novi Suzukijev model prodaje se u našoj zemlji po ceni od 10.500 evra, koliko košta bazna verzija sa 1.2 benzinskim motorom sa 90 ks.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 28.06.2016.

14:27

Suzuki Baleno stigao u Srbiju
Foto: B92 arhiva

U inicijalnoj ponudi je Suzuki Baleno sa četvorocilindarskim DUALJET benzinskim motorom od 1.242 cm3 sa 66 kW/90 KS i 120 Nm maksimalnog obrtnog momenta, uparen sa petostepenim manuelnim ili CVT menjačem.

Takođe, novi Baleno moguće je poručiti i sa potpuno novim trocilindarskim BOOSTERJET – turbo benzincem sa direktnim ubrizgavanjem goriva, zapremine 998 cm3 sa 82 kW/111 KS i maksimalnim obrtnim momentom od 170 Nm (pri 2.000-3.500 obrtaja u minutu), koji je povezan sa petostepenim manuelnim ili šestostepenim automatskim menjačem.
Foto: B92 arhiva
Osim toga, Baleno može da se kupi i u verziji - SHVS (Smart Hybrid Vehicle by Suzuki), sa "lakim" hibridnim pogonom. SHVS koristi integrisani starter-generator (ISG) čime pomaže motoru pri svakom ubrzavanju. Takođe, tokom kočenja proizvodi regenerativnu električnu energiju, što pogonsku grupu čini efikasnijom od klasičnih, koje koriste konvencionalne alternatore.

Ova tehnologija omogućava i mirniji restart - nakon automatskog zaustavljanja motora.
Foto: B92 arhiva
Kada je reč o opremi, na primer, srednji Comfort paket između ostalog, čine klima uređaj, elektropodizači prednjih prozora, centralno zaključavanje, daljinsko otključavanje, CD MP3 + Bluetooth, USB port, AUX ulaz, po visini podesiv kožom presvučen volan sa hands free i audio komandama, putni računar – segment displej između instrumenata, elektropodesivi retrovizori u boji vozila, automatska svetla, tonirana stakla, ABS sa EBD funkcijom, ESP, BAS (sistem pomoći pri naglom kočenju), TPMS (sistem kontrole pritiska u pneumaticima), prednji i bočni vazdušni jastuci, vazdušne zavese, sistem uvlaćenja papučica kočnice i kvačila prilikom sudara, ISOFIX sistem pričvršćivanja dečijeg sedišta, LED-DRL dnevna svetla...

U zavisnosti od verzije i nivoa opreme, Baleno s motorom DUALJET košta od 10.500 do 15.200 evra, a BOOSTERJET od 15.800 do 18.250 evra, u dinarskoj protivvrednosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: