Automobili

Petak, 23.04.2010.

13:30

Novi Audi A8 stigao u Srbiju

Ubrzo posle svetske i evropske premijere, domaćoj publici predstavljen je novi Audi A8, premijum limuzina sa izrazito sportskim karakteristikama.

Izvor: B92

Default images

Audijevoj premijeri, koja je bila spoj predstave pantomimičara i zvuka klasične gitare, prisustovale su mnoge poznate ličnosti ali glavna zvezda večeri bio je Audi A8.

“Novi Audi A8 kreiran je sa ciljem da se što više približi perfekciji i ovaj model predstavlja sve što naš brend simbolizuje. Ovo je premijum limuzina sa najviše sportskih karakteristika u svojoj klasi. Uz pomoć vrhunske tehnologije brojne funkcije su spojene na nov i inteligentan način u automobil raskošnog izgleda i savršenog enterijera, što je postavilo novi Audi A8 na sam vrh”, izjavio je Manolito Vujičić, generalni direktor Porsche SCG.
Novi Audi A8 može se pohvaliti aluminijumskom karoserijom, snažnim i efikasnim motorima, dodatno poboljšanim MMI operativnim sistemom, potpunim LED prednjim svetlima i elegantnom unutrašnjošću. Sistem za navigaciju MMI plus umrežen je na potpuno nov način, s naprednim sistemima za pomoć i sigurnost vozača.

Za početak nam iz Audija stižu tri motora - 4,2 FSI sa 372KS, 3,0 TDI sa 250KS i 4,2-litarski TDI sa 350KS. Po fabričkim podacima, ubrzanja do 100 km/h za dva veća motora će iznositi oko 5,5 sekundi, maksimalna brzina je ograničena na 250 km/h, dok je naveći potrošač benzinski motor sa prosečnom potrošnjom od 9,5 litara na 100 km.

Na zapaženoj promociji automobila Audi A8 uživali su i poznati ljubitelji ovog brenda, Vlado Georgiev, Katarina Radivojević, Zoran Kiki Lesendrić, Tijana Dapčević, Igor Lazić, Željko Rebrača, Suzana Perić, kao i mnogobrojne zvanice iz javnog i kulturnog života.

Kupcima u Srbiji će novi Audi A8 biti dostupan po cenama koje možete pogledati ovde.



Audi koncepti:A1 E-tron i A8 Hybrid

Vozili smo Audi Q5 quattro 2,0 TDI S-tronic

Audi RS5 kupe

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Svet

Svet na ivici: Amerika ulazi u veliki rat?

Bajdenova administracija je sve više zabrinuta da bi se eskalacija sukoba i razmena raketa između Izraela i Hezbolaha mogla proširiti na čitav region, rekli su američki zvaničnici za CBS Nevs u petak.

22:13

15.6.2024.

1 d

Podeli: