Kome treba auto čija popravka košta 700.000 evra?

Sa početnom cenom od preko milion evra, Bugatti Veyron spada među najskuplje automobile na tržištu, ali se poneki primerak može nabaviti i znatno jeftinije. Veyron koji je oštećen u jednom udesu moguće je kupiti na internet aukciji za manje od 200.000 evra, a procenjuje se da će potencijalni kupac morati da izdvoji oko 700 hiljada evra da bi automobil ponovo osposobio za vožnju.

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.08.2014.

10:22

Default images

Bivši vlasnik ovog Veyrona doživeo je u aprilu saobraćajnu nesreću u Austriji kada je na vlažnom putu izgubio kontrolu nad vozilom, probio zaštitnu ogradu i sleteo niz strminu dugu 40 metara.

Vozač je prošao samo sa lakšim povredama, ali Veyron nije bio te sreće, pa je osiguravajuća kuća procenila da je automobil u udesu pretrpeo totalnu štetu i isplatila vlasniku odštetu.

U pokušaju da izvuče deo novca, švajcarski osiguravač ponudio je vozilo na prodaju putem internet aukcije, gde je na nadmetanju dostignuta cena od 190 hiljada evra.

Osiguravajuća kuća navela je u oglasu da je Veyron proizveden 2008, da je prešao 32.000 km i da je njegova kataloška cena 1,4 miliona evra. Reč je o verziji sa motorom od 1001 ks.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

12 h

Podeli: