Prodaje se Peugeot iz filma "Taxi 2"

Peugeot 605 "Cobra" je zahvaljujući nastupu u drugom delu kultnog filmskog serijala pružio veliku dozu smeha gledaocima širom sveta. Sada ima priliku da ponovno dospe u centar pažnje. Auto će uskoro biti ponuđen na prodaju na aukciji.

Izvor: Izvor: B92, Automobili.ba

Utorak, 16.08.2022.

12:18

Prodaje se Peugeot iz filma

Može se smatrati da je mat crna "Cobra" iz filma Taxi 2 najpoznatija verzija modela 605. Iako nije bila glavna zvezda automobilske komedije (ova uloga pripala je beloj 406-ici), ostala je u sećanju mnogim obožavateljima filma.

U filmu je crna limuzina trebalo da pruži najvišu nivo bezbednosti japanskim VIP osobama koje su doputovale u poslovnu posetu.

"Sa karoserijom izrađenom od titanijuma, višeslojnim oklopom i dva projektila, vozilo je bilo gotovo neuništivo. Dodatna prednost vozila bio je moćni V12 motor sa dva turbopunjača, uz paljenje povikom 'Ninja!'. Najveća brzina bila je 320 km/h, a bez dosipanja goriva auto je imao je domet 900 km, manje-više isto kao put od Pariza do Marselja. Pravo čudo tehnike."

Zapravo, super-limuzina nije bila ništa više od matirane serijske 605-ice. Ispod haube je benzinski V6 zapremine tri litra. Bio je to najveći motor u ponudi brenda Peugeot u to vreme.

Cobra će se uskoro naći na aukciji

Ovaj automobil će 23. oktobra biti ponuđen na prodaju na aukciji koja će se održati u istorijskom sedištu kompanije Peugeot u Sošou.

Kolekcionari, pogotovo oni koji vole kinematografiju, sigurno neće ostati ravnodušni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

19 h

Podeli: