Ako nije pokvaren, nemoj da ga popravljaš: Da li biste vozili auto sa ovakvim volanom? VIDEO

Ovakav "volan" ranije smo viđali na trkačkim bolidima i svemirskim brodovima, a sada je stigao i u Tesline osvežene modele.

Izvor: Izvor: B92, Index.hr

Sreda, 16.06.2021.

12:00

Default images

Prvi primerci restilizovanog Modela S stigli su u ruke kupaca pa smo sada u prilici da vidimo kako izgleda korišćenje tzv. "yoke" upravljača u svakodnevnoj vožnji. Sudeći po najnovijim snimcima, ovakav "volan" jeste atraktivan, ali baš i nije praktičan.

Upravljači na automobilima su kružnog oblika već više od jednog veka, da bi Tesla sada odlučio da ih treba "popraviti". Najpre su uveli su elektropogon na velika vrata, a sada ukidaju kružni oblik volana.

F1 bolidi i čuveni auto iz "Knight Ridera" više nisu jedini s "izrezanim“ upravljačem.
Model S za 2021. (Foto: Tesla promo)
Kako su čak i volani sa zaravnjenim donjim delom u praksi bili nešto zahtevniji za upotrebu, sasvim je jasno da ovakav volan u najmanju ruku traži privikavanje.

Pogotovo su problematična oštrija skretanja, poput onih na raskrsnicama. O polukružnom okretanju da i ne govorimo.

Kako saznaje Jalopnik, korisnik osveženog Modela S kaže da volan ima tačno 2,25 krugova okretanja između krajnjih tačaka, odnosno 800 stepeni, što je dvostruko više nego na bolidu Formule 1, a vrlo blizu 900 stepeni kod automobila sa klasičnim volanom.

Pogledajte video i procenite sami koliko je novi volan iz Tesle funkcionalan:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: