Najavljen još jedan leteći automobil

Mnogi oduvek žele da vide leteću automobil, a sada će to biti i moguće.

Izvor: SN

Utorak, 07.07.2020.

16:30

Najavljen još jedan leteći automobil
Photo: Urban Aeronautics

Urban Aerodinamics je izbacio projekat CityHawk, električni leteći automobil.

Sudeći po fotografijama imaće dva rezervoara sa vodonikom i dve gorivne ćelije uz pomoć dva elektromotora koji će moći da isporuče 939 KS.

Unutrašnji rotori su nazvani "Fancraft technology" i njihova namena je da unaprede stabilnost, brzinu bezbednost i naravno kontrolu nad vozilom dok prigušuju buku.
Photo: Urban Aeronautics
Najveća brzina se procenjuje na 201 km/h i moći će iz jednog punjenja da se pređe oko 161 kilometar, što baš i nije previše daleko, ali je osmišljeno da za početak to bude neka vrsta letećeg taksija.

Ima mesta za do pet putnika, a ukoliko nešto ne pođe kako treba, postoje padobrani koji će CityHawk bezbedno spustiti na zemlju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: