Utorak, 07.07.2020.

16:30

Najavljen još jedan leteći automobil

Mnogi oduvek žele da vide leteću automobil, a sada će to biti i moguće.

Izvor: SN

Najavljen još jedan leteći automobil
Photo: Urban Aeronautics

Urban Aerodinamics je izbacio projekat CityHawk, električni leteći automobil.

Sudeći po fotografijama imaće dva rezervoara sa vodonikom i dve gorivne ćelije uz pomoć dva elektromotora koji će moći da isporuče 939 KS.

Unutrašnji rotori su nazvani "Fancraft technology" i njihova namena je da unaprede stabilnost, brzinu bezbednost i naravno kontrolu nad vozilom dok prigušuju buku.
Photo: Urban Aeronautics
Najveća brzina se procenjuje na 201 km/h i moći će iz jednog punjenja da se pređe oko 161 kilometar, što baš i nije previše daleko, ali je osmišljeno da za početak to bude neka vrsta letećeg taksija.

Ima mesta za do pet putnika, a ukoliko nešto ne pođe kako treba, postoje padobrani koji će CityHawk bezbedno spustiti na zemlju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: