Volkswagen menja logo – novi će izgledati smelije i modernije

Novi logo biće predstavljen u septembru na frankfurtskom auto-salonu.

Izvor: B92

Petak, 23.08.2019.

10:15

Volkswagen menja logo – novi će izgledati smelije i modernije
Aktuelni VW logo (Foto: VW promo)

Nemački proizvođač u Frankfurtu i zvanično započinje tranziciju ka električnim automobilima, lansiranjem prvog modela na struju iz ID familije – hečbeka VW ID.3, a biće to prilika i za premijeru novog, modernizovanog amblema koji treba da simboliše nadolazeću elektrifikaciju Volkswagena.

Kako kažu u ovom auto-gigantu, novi logo će biti "smeliji i šareniji" u odnosu na aktuelni, ali očekuje se da Volkswagen neće mnogo menjati prepoznatljivu strukturu amblema koji predstavlja kombinaciju slova V i W.

Novi logo će se uklopiti u strategiju kompanije "Transform 2025+", koji je proizvođač iz Volfsburga usvojio pre četiri godine, nakon dizel afere, a najpre će biti implementiran u Evropi, dok će se u Kini pojaviti u oktobru.

Početkom 2020. godine logo će biti prezentovan i u Severnoj i Južnoj Americi, kao i na drugim globalnim tržištima. Na kraju će novi amblem biti korišćen u 171 zemlji – svuda gde je Volkswagen prisutan, kako u proizvodnim pogonima, tako i u dilerskoj mreži.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: