U sledećem filmu o Džejmsu Bondu čak tri modela Aston Martina. Koji je vaš favorit?

Pored potpuno novog modela Valhalla, na filmskom platnu pojaviće se i dva klasična Aston Martina koje je tajni agent 007 već vozio u ranijim filmovima iz ove franšize.

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.06.2019.

12:00

U sledećem filmu o Džejmsu Bondu čak tri modela Aston Martina. Koji je vaš favorit?
Danijel Krejg i princ Èarls pored klasiènih Aston Martina DB5 i V8 Vantage (Foto: Aston Martin promo)

Aston Martin je otkrio filmsku postavu svojih automobila prilikom posete princa Čarlsa ekipi 25. filma iz serijala o Džejmsu Bondu. Nakon što se u medijima nedavno pojavila vest da će Danijel Krejg u ovom filmu voziti hiperautomobil koji je još u nastajanju – Aston Martin Valhalla, britanski proizvođač je potvrdio da će ovaj model biti jedan od tri automobila tog brenda koja ćemo videti na filmskom platnu.

Reč je o hipersportskom automobilu koji će biti napravljen u ograničenoj seriji od svega 500 primeraka i koji će koštati oko milion evra. Aston Martin Valhalla imaće hibrdini pogon koji se sastoji o V6 turbo-benzinca i elektromotora, ukupne snage oko 1.000 ks. Automobil će ubrzavati 0-100 km/h za 2,5 s i dostizati maksimalnu brzinu od oko 350 km/h.
Danijel Krejg i princ Èarls pored klasiènih Aston Martina DB5 i V8 Vantage (Foto: Aston Martin promo)
Pored Valhalle, u filmu ćemo videti i Aston Martin V8 Vantage Series II iz 1980-tih. Prethodno se ovaj klasični Aston Martin pojavio u nekom od filmova od Džejmsu Bondu pre više od tri decenije. Njega je u ostvarenju "Dah smrti" (The Living Daylights) iz 1987. vozio tadašnji Bond, britanski glumac Timoti Dalton.

Na kraju, ali ne i najmanje važan, treći Aston Martin koji će voziti Bond u novom filmu je još jedan kalsični model, verovatno najpoznatiji automobil iz istorije ovog britanskog proizvođača – DB5.

Aston Martin DB5 pojavljivao se do sada u čak osam od 24 filma o tajnom agentu 007, uključujući i tri novija ostvarenja u kojima Bonda glumi Danijel Krejg.

Novi, 25. film o Džejmsu Bondu imaće svetsku premijeru u aprilu 2020. godine.
Aston Martin Valhalla (Foto: Aston Martin promo)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: