Automobili

Ponedeljak, 29.01.2024.

11:35

Ko je Fleksimen? Italijanski "superheroj" obara stubove sa saobraćajnim kamerama VIDEO

Brusilicom protiv kažnjavanja prebrzih vozača.

Izvor:

Default images

Nije poznato koji su motivi ovog čoveka, a najverovatnije je to neka saobraćajna kazna, koju je zaradio za prebrzu vožnju. Uglavnom, krenuo je u neobičnu "akciju" rušenja stubova sa saobraćajnim kamerama ugaonom brusilicom. Tako je čak postao i neka vrsta nacionalnog heroja u Italiji.

Čovek, poput DC ili Marvelovog heroja, dobio je nadimak "Fleksimen" i iza sebe ima već petnaestak napada na severoistoku zemlje.

Vlasti su ogorčene jer je Italija jedna od zemalja sa najvećim brojem poginulih na putevima. Onesposobljene kamere za prekoračenje brzine za sada neće biti vraćene.

Italija ima najveći broj kamera za kontrolu brzine u Evropi. Njihov broj se procenjuje na više od osam hiljada. Ovo je duplo više nego u Britaniji i Nemačkoj, koje imaju 4.000, odnosno 3.800 kamera.

"Fleksimen" plakati su se pojavili širom Italije, a njegove ilustracije dostupne su na društvenim mrežama i u stripovima. Ali, privukao je i pažnju policije. Zločini se smatraju toliko ozbiljnim da su slučaj "Fleksimen" preuzeli karabinjeri, koji se obično fokusiraju na progon mafije i terorista.

Stigli su i prvi rezultati istrage. U regionu Verbano priveden je 50-godišnji građevinski radnik bez supruge i dece koji bi se mogao dovesti u vezu sa ovim slučajem, prenosi Corriere Della Sera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: