Automobili

Petak, 10.03.2023.

11:35

Bivši predsednik kupio Renault 4 za 500, a prodao ga za 60.000 evra! VIDEO

Postigao je odličnu cenu, a novac ide u dobrotvorne svrhe. Aukcija je sprovedena uz pomoć Auto-moto saveza Slovenije (AMZS), koji je takođe pregledao automobil i potvrdio da je u dobrom stanju.

Izvor:

Bivši predsednik kupio Renault 4 za 500, a prodao ga za 60.000 evra! VIDEO
Foto: Renault promo

Bivši predsednik Slovenije, Borut Pahor, prodao je svoj Renault 4 iz 1991. godine na aukciji za 60.000 evra, a kako je obećao na početku aukcije, ceo prihod poklonio je za pomoć deci koja se bore protiv raka.

Aukcija je sprovedena uz pomoć Auto-moto saveza Slovenije (AMZS), koji je takođe pregledao automobil i potvrdio da je u dobrom stanju. Ovu dužnost obavio je tehnički savetnik AMZS, Janez Kajzar, koji je 30-godišnji Renault 4 proverio na više od 100 kontrolnih tačaka, pre nego što je potvrdio ispravnost vozila.

AMZS je rado ponudio bivšem predsedniku Pahoru pomoć u prodaji automobila za ovu humanitarnu akciju, pa je oglas za prodaju automobila objavljen i na njihovom portalu za kupovinu i prodaju polovnih vozila.

"Kupio sam polovni četvorotočkaš pre 20 godina za 500 evra. Danas smo prikupili 120 puta više. To je mnogo novca za dobar cilj", rekao je Pahor.

Dodajmo i da je Pahor 20 godina posedovao automobil dok je bio na svim najvišim političkim funkcijama u zemlji, kao što su funkcije predsednika Skupštine, premijera i predsednika Republike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Svet na ivici: Amerika ulazi u veliki rat?

Bajdenova administracija je sve više zabrinuta da bi se eskalacija sukoba i razmena raketa između Izraela i Hezbolaha mogla proširiti na čitav region, rekli su američki zvaničnici za CBS Nevs u petak.

22:13

15.6.2024.

1 d

Podeli: