Automobili

Utorak, 25.02.2014.

11:21

Kakve automobile voli Viktor Janukovič?

Dok je većina građana i novinara koji su obilazili napuštenu rezidenciju ukrajinskog predsednika Viktora Janukoviča bila impresionirana veštačkim jezerom i velikim jedrenjakom, terenom za golf ili mini zoološkim vrtom, ljubitelji automobila mogli su da uživaju u pravom muzeju old-tajmera, koji u najvećoj meri potiču iz period Sovjetskog Saveza.

Izvor: B92

Default images

U rezidenciji su izloženi brojni klasični automobili, od onih najmanjih, marke Zaporožac, poput modela ZAZ-965 baziranog na starom fijatu 600, pa do velikih sovjetskih limuzina.

Pogledajte deo ove kolekcije. Pored automobila, na snimku se vidi i nekoliko klasičnih motocikala:



Dok su Ukrajinci šetali po posedu svog predsednika, u gradu Gostomelj u jednom skladištu otkrivena je još jedna, potpuno drugačija kolekcija.

Ovog puta reč je o savremenim automobilima, koji prema nezvaničnim inofrmacijama, pripadaju sinu ukrajinskog predsednika.

Kako navode mediji, u skladištu se nalazi dvanaest luksuznih automobila, čija vrednost se procenjuje na dva miliona dolara, a među njima se izdvajaju blindirani terenac Knight XV kanadske kompanije Conquest i Mercedes SLS AMG:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Region

Iz prodaje se povlači pašteta

Agencija za kontrolu hrane BiH potvrdila je danas da se iz prodaje povlači "Argeta kokošija pašteta" čiji rok trajanja ističe 10. septembra 2027. godine, zbog moguće nadutosti ambalaže.

17:01

22.10.2024.

1 d

Podeli: