Automobili

Sreda, 12.02.2014.

16:26

Rupa u zemlji "progutala" 8 automobila u muzeju Korvete

U američkom nacionalnom muzeju u Bouling Grinu, u Kentakiju, koji je posvećen automobilskoj ikoni Korveti (Chevrolet Cotvette), otvorila se rupa u zemlji u kojoj je prema poslednjim informacijama završilo osam dragocenih automobilskih eksponata.

Izvor: B92

Default images

Direktor muzeja, Vendel Stroud, izjavio je lokalnim medijima da se rupa prečnika oko 12 i dubine 8-10 metara iznenada otvorila u sredu, u ranim jutarnjim satima.

Na snimku sigurnosne kamere zabeležen je trenutak kada se u podu pojavljuje rupa i "guta" prve automobila:



Prema rečima direktora, od osam automobila koliko ih je nestalo u pukotini, šest je u vlasništvu muzeja, dok preostala dva vozila pripadaju General Motorsu. Stroud je rekao da su spasilačke ekipe dozvolile zaposlenima u muzeju da pomere jednu Korvetu iz 1983. koja se nalazila u blizini rupe, kako i ona ne bi upala u nju.

Iz muzeja su saopštili da se među automobilima koji su propali u zemlju između ostalih nalaze crna Korveta iz 1962, bela milionita Korveta iz 1992, crvena Korveta proizvedena 1993. u čast obeležavanja 40 godina od nastanka tog modela, kao i beli primerak Korvete iz 2009. koji na šasiji ima redni broj 1.500.000.

"Pre nego što pristupimo spasavanju preostalih ugroženih automobila, potrebno je da stručne službe utvrde da li je u tom delu zgrade došlo do oštećenja konstrukcije", objasnio je on.

Pogledajte video snimak rupe u muzeju i automobila koji su u nju propali:



Na sreću, u incidentu nije bilo povređenih, a još uvek nije poznato kolika je materijalna šteta. S obzirom da su u pitanju retki i skupoceni primerci Korvete, ona svakako nije mala.

Muzej je privremeno zatvoren za javnost.

Pročitajte šta će biti sa oštećenim automobilima koji su propali u rupu.

Saznajte više o modelu Chevrolet Corvette.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Region

Iz prodaje se povlači pašteta

Agencija za kontrolu hrane BiH potvrdila je danas da se iz prodaje povlači "Argeta kokošija pašteta" čiji rok trajanja ističe 10. septembra 2027. godine, zbog moguće nadutosti ambalaže.

17:01

22.10.2024.

1 d

Podeli: