Nova limuzina za ruskog predsednika

Kompanija “ZiL”, koja proizvodi masivna oklopna vozila, predstavila je novi koncept predsedničke limuzine koji će najverovatnije zameniti vladavinu Mercedesa S klase u voznom parku Dimitrija Medvedeva.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 26.11.2010.

10:44

Default images

“ZiL” pre svega proizvodi tenkove i transportere ali učestvuje i u pravljenju luksuznih oklopnih automobila za potrebe ruske diplomatije.

“ZiL” limuzine koštaju isto koliko i Maybach ili Rolls Royce, što znači da im je najniža cena oko 350.000 dolara.

Pored toga, ovaj auto praktično ne može da se pronađe van granica bivšeg Sovjetskog Saveza i godišnje se proizvede samo 12 komada.
Novi koncept ovakvog automobila nema zadnje staklo i karakteristične oštre ivice i uglove što je vrlo neuobičajeno za modu 21. veka, ali se uočava izvesna sličnost sa oblikom i veličinom američkih automobila iz ’70-ih.

Dizajner novog modela, Slava Sakjan, izjavio je kako nije imao nameru da učini ovaj model previše lepim, mada je, sudeći po njegovoj dužni, veličini točkova i drugim raskošnim karakteristikama, pokušao da napravi otmen auto.

Izvor - BlicOnline, fotografija: Autoevolution

Obama želi hibrida

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: