Automobili

Sreda, 07.02.2024.

15:13

Proteran iz Švajcarske na 10 godina: Zapalio Ferrari i desetak luksuznih automobila

Verovao je da ga maltretiraju tajne službe i mafija.

Izvor: Revijahak

Proteran iz Švajcarske na 10 godina: Zapalio Ferrari i desetak luksuznih automobila
Foto: Ferrari promo

Poljaku (43) je 29. marta prošle godine pao mrak na oči. Ne bukvalno, već figurativno. Vozio se od svoje kuće u okrugu Bilah u Švajcarskoj do Opfiker Glatparka. Njegov cilj je auto-kuća koja prodaje isključivo luksuzne automobile.

Sa sobom je poneo belu plastičnu kesu, a unutra su bili sunđeri natopljeni benzinom. Zatim je prišao elegantnim vozilima, stavio sunđere na prednju levu gumu i zapalio vatru.

Tako je zapalio sedam Bentley automobila, McLaren 720 Spaider, Rolls-Royce Ghost, Ferrari Romu i druge luksuzne modele. Zaposleni u auto-kući su uočili požar i intervenisali aparatima za gašenje požara pre dolaska vatrogasne ekipe. Međutim, nastala je materijalna šteta od 300.000 švajcarskih franaka, a prelepom Ferrariju nije bilo spasa.

Akcija u salonu luksuznih automobila sada je donela Poljaku (43) desetogodišnje proterivanje iz zemlje, prenosi Revijahak.

Na suđenju pred Okružnim sudom u Bilahu, piromanu su stavljeni na teret pokušaj paljevine, višestruko oštećenje imovine, vređanje i vožnja bez vozačke dozvole (oduzeta je).

Kako je navedeno, Poljak pati od iluzivnog poremećaja i verovao je da ga maltretiraju tajne službe i mafija.

On je po izricanju presude izjavio: "Nikada u životu ne želim da se vratim u ovu zemlju".

Dodao je i da mrzi Švajcarsku. Po zanimanju je limar, koji već neko vreme ne može da radi, a i pre toga se ponašao agresivno.

Početkom aprila 2022. uništio je staklena vrata u fitnes centru. Sedam meseci kasnije izvršio je mobing nad službenikom saobraćajne službe u Bilahu i pljunuo mu u lice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

14 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

19 h

Podeli: