Porsche 911 Turbo Safari

Zahvaljujući svojim kompaktnim dimenzijama, odličnoj vidljivosti, rasporedu težine i pogonu na sva točkove, Porsche 911 Turbo već je otprilike najbolji superautomobil za zimu.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 07.12.2021.

13:00

Porsche 911 Turbo Safari
Foto: Chicagoland Petrolheads and Car Spotters

Ipak, ovaj modifikovani 911 Turbo koji je neko primetio u Čikagu izgleda kao da bi mogao da se suoči i s vremenskom katastrofom.

Manji retrovizori i stakla zadnjih svetala bez LED jedinica nagoveštavaju da je reč o 997 generaciji 911 Turba koja se proizvađala između 2006. i 2008. godine.

Reč je o poslednjem Porscheovom modelu sa slavnim bokserom kojeg je dizajnirao Hans Mezger, sposobnim za 480KS i 680 Nm.

Osim toga, ne znamo ništa o ovom primerku koji je fotografisan ispred Porscheovog zastupništva i objavljen na Facebook grupi Chicagoland Petrolheads and Car Spotters.

Fotografije pokazuju da je podignuto rastojanje od tla, uz set 17-inčnih HRE aluminijumskih naplataka omotanih u BF Goodrich All Terrain gume. Projekat je veoma sličan prototipu Porsche Safari 911, piše Jutarnji.hr.

Na prednjim branicima se nalaze suptilni lukovi u boji karoserije, prednji i zadnji nosači te četiri masivna reflektora postavljena na kućište na haubi.

Nema fotografija unutrašnjosti, pa ostaje nejasno da li je reč o šestostepenom manuelnom ili opcijskom Tiptronic automatiku s pet brzina.

Ono što možemo videti jeste zadnji kavez i malu izbočinu na gornjoj ploči što znači da je opremljen opcijskim Sport Chrono paketom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: