Alfa Romeo koji vredi 25 miliona dolara FOTO

Na aukciji koja će se u februaru 2019. održati u Parizu naći će se jedno remek-delo predratne italijanske auto-industrije.

Automobili

Izvor: B92

Nedelja, 28.10.2018.

13:00

Alfa Romeo koji vredi 25 miliona dolara FOTO
Foto: Artcurial Motorcars

U doba kada na scenu još nisu stupili proizvođači kao što su Ferrari i Lamborghini, Alfa Romeo je bio sinonim za elegantne i visokoperformansne italijanske automobile koji bude strast za vožnjom i od kojih zastaje dah.

Jedan od njih bio je Alfa Romeo 8C 2900B Touring Berlinetta iz 1939. godine, nastao u predvečerje Drugog svetskog rata.
Foto: Artcurial Motorcars
Ovaj model, originalno dizajniran sa idejom da učestvuje u auto-trkama, bio je baziran na šasiji Alfa Romea 8C 35 Grand Prix.

Produkcijska verzija koristila je za pogon redni osmocilindarski 2.9 litarski motor opremljen sa dva kompresora.

Verzija 2900B, o koji je ovde reč, pretrpela je određene promene u odnosu na originalni 2900, kako bi auto bio komforniji i pouzdaniji, ali i dalje je imala zavidne performanse na putu, uz veoma upečatljivu spoljašnjost.
Foto: Artcurial Motorcars
Primerak koji će se u februaru naći na prodajnoj aukciji jedan je od samo pet napravljenih u ovoj konfiguraciji, u saradnji sa italijanskim proizvođačem karoserija, firmom Touring.

Automobil je kupljen i isporučen 1939. godine svom vlasniku u Englesku. U toj zemlji je kasnije tri puta promenio vlasnika - poslednji put 1976, a sadašnji je odlučio da ga ponudi na prodaju na aukciji u Parizu.

Procenjuje se da će ovaj Alfa Romeo 8C 2900B Touring Berlinetta iz 1939. godine dostići cenu od čak 25 miliona dolara.
Foto: Artcurial Motorcars

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: