Petak, 23.02.2024.

11:53

Mask mu je 2022. predviđao bankrot, ali ovaj brend je opstao i sprema prodajni hit

Izvor: Index

Mask mu je 2022. predviðao bankrot, ali ovaj brend je opstao i sprema prodajni hit IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

34 Komentari

Sortiraj po:

achtwn

pre 1 mesec

O cemu pricamo??? Sa 129 dolara su im akcije spale danas na 10 dolara... otpustaju 10 % ljudi.. ove godine ce zaraditi NULA dolara.. ja se nadam se ce ici gore jer ja sam jedna od BUd... koja je kupila njihove akcije kad su bile 129 dolara....
(Sasa, 23. februar 2024 15:56)
Nece zaraditi jos nekoliko godina. Ni tesla nije zaradjivao nista do sedme godine postojanja. Praviti novi autobrend je expensive business ali investitori to znaju i ulazu.

achtwn

pre 1 mesec

Izuzetno mala proizvodnja,nema tu nikakvog profita,ali ima gubitka.Žali bože onih,sto uložiše,tolike milijarde.
(Jarić T Živadin, 23. februar 2024 13:50)
Tesla je postao profitabilan posle 7 godine. Tako to ide kad su u pitanju ulaganja od milijarde dolara. Inace Rivian je fantasticno odradjen truck i SUV. Cak je i Sandy Munro potvrdio isto i zadrzao za sebe Rivian koji je bio namenjen za teardown.

Mario

pre 1 mesec

Da ali pogodio je, Rivian jeste bankrotirao, firma je skroz u autu. Istražite to malo bolje
(Miodrag, 24. februar 2024 11:52)

Firma Tesla postoji tko zna od kada (2009. ili tako nešto), a prve aute je proizvela 2012-te. Prvu zaradu je ostvarila 2019-te, a bila je praktički sama u proizvodnji el. automobila. To znači da je 7 godina radila sa gubicima, a investitori su čekali. Tako da ne kaki Elon kako je on jako pametan. Rivian postoji tek od 2019., a prvi auto su isporučili 2022. Ne može firma krenuti sa 10 modela, ali već se sada vidi da su im auti OK i da su kupci zadovoljni. Za 3 gdoine će početi poslovati pozitivno i ostvarivati zaradu.
U seriskoj proizvodnji automobila potrebna su enormna ulaganja da bi firma poslovala pozitivno. Samo jedna tvornica košta oko 1-1,5 milijardu dolara pa vi sada računajte koliko auti treba prodati ako na svakom zaradite 5-10.000 dolara.
Na ruku im ide i pad cijena baterija što će omogućiti pad troškova i sniženje cijene, a to će opet rezultirati masovnijom prodajom.
Auto je dobar, ali za masovniju prodaju u SAD treba imati neki koji je ispod 45.000 dolara, a baš takav će biti idući model.

Mancini

pre 1 mesec

Koliko ja vidim ima mnogo "zaludnih" para koje su olako zarađene po principu dranja i pljačke glupe, zaposlene mase, koja "traži" da bude uložena u neki biznis budućnosti, a koji, opet, ako se " ubode" donosi ekstra profit, a taj biznis budućnosti je veštački izazvana pomama iliti potraživanja tipa električni auto, AI....Kod EV imamo dutuaviju da proizvodnja tog auta šteti, ekološki, na svoj način, isto kao klasični. U Evropi postoje čitav niz datuma kada će biti ukinuta proizvodnja klasičnih automobila, a stanice za punjenje baterija nema dovoljno niti će rast postavljanja novih pratiti broj novokupljenih EV. Baterija nema neki očekivani vek trajanja i njihova zamena je izuzetno skupa. Na kraju, nisam protivnik EV, ali mnogo toga se forsira i skupo je, a mnogo problema i problema u najavi ima i biće. Običan čovek nema novac da to sve može izfinansirati. A tek projekti autonomne vožnje, autonomije. Tu tek nam slede šokovi tipa da ćemo moći voziti samo određenim rutama i prema određenim pravcima u određenim terminima u određenim dobima dana i danima. Srećom, ja to neću doživeti ili ću biti toliko mator i dementan da će mi biti apsolutno svejedno. Daj Bože da grešim.

Zunzar

pre 1 mesec

Ma da, ako prodaja ne ide, udri po reklami i lobiraj političare. A ovim hohštaplerima nikada nije palo na pamet da za toliko smanje cenu svojih vozila, pa im ni reklama ni korupcioja ne bi trebala.

Mike

pre 1 mesec

Uložiš 500 dolara, i prodaš za 2 nedelje za 1100, i zaradiš 600 dolara.
(Igor, 23. februar 2024 14:56)

Da li si siguran da treba da se zaleces u stock market sa tako velikim parama?

Budo

pre 1 mesec

@ Da, Tesla je fašistički auto, a vi ste šampioni woke demokratije. Ma more... Auto je odvratan spreda i tačka, to je moje mišljenje nevezano za njihove jadne komentare.
(slugerezima, 23. februar 2024 23:07)

Vidjam ih relativno cesto kod mene, nisu bas odvratni spreda, vise smesni, a isti su odpozadi. Zajednicko im je sto niko nema ugradjenu kutiju za alat, niti pokrivac kamioneta, nigde ogrebotine u prtljazjnom prostoru, njih ne kupuju ljudi kojima je pikup potreban. Ja sam plastiku pozadi izgrebao posle nepunih nedelju dana, a kutiju za alat jos uvek cekam da isporuce, pa da je instaliram. Sta zelim da kazem, to nije vozilo za preduzimace i farmere, samo za ljude sto prate modu, a moda se menja. E sad o fasizmu i woke demokratiji nije mi jasno sta zelis reci, ne razumem se ni u jedno, ni drugo

Budo

pre 1 mesec

@ Zato ja gubim na toj kompaniji hiljade funti. Kupio sam dionice na 29 dolara a danas su na istorijskom minimumu od 10 dolara...Bravo ja :)
(Englezima svet pripada, 23. februar 2024 18:44)

Kupi sad jos, dobijas ih na popustu. Isti broj deonica za 3 put manje para. Sta te briga, jednom se zivi, novac se u neki merak mora ulupati. Ti tvoj da spases planetu, ja moj na v6 tacomu. Nisam vise mogao da cekam jer novi modeli kompletno idu na V4 turbobenzince

slugerezima

pre 1 mesec

Da, Tesla je fašistički auto, a vi ste šampioni woke demokratije. Ma more... Auto je odvratan spreda i tačka, to je moje mišljenje nevezano za njihove jadne komentare.

Lemi

pre 1 mesec

Imaju razvojni centar u Srbiji, bio sam na tehnickim intervjuima, ubijaju sa zahtevima, 6 krugova intervjua, na jednom se nisam dobro pokazao i nisam dobio ponudu.
Ali super je da su dosli kod nas.

Grunf

pre 1 mesec

Ta firma je praktično bankrotirala jer su glavni investotori (koji su uzgred budi rečeno proizvođači automobila) povukli pare. A koliko se sećam ogromna narudžbina vozila koja je bila naručena, ako se ne varam od Forda, otkazana je još prošle godine.

Glavni problem svih proizvođača vozila je mreža tzv: ''pumpi sa električnim'' punjačima. To više čak nije ni domet vozila, već električna infrastruktura. A recimo niko do sada otvoreno ne govori o tome koliko električne energije će gutati ta vozila. To znači samo jedno: jedino nuklearne elektrane će moći da zadovolje potrebe za električnom energijom koje će trošiti domaćinstva, privreda i električna vozila. Ako Tesla za 20 postojanja nije napravila auto na kome zarađuje barem jedan dolar, nego pravi gubitke, piši propalo.

Koliko je to milijardi megavat časova ako treba napuniti recimo 150 mil. automobila koliko će ih biti na drumovima za oko 5 godina?

neutralni felš

pre 1 mesec

O cemu pricamo??? Sa 129 dolara su im akcije spale danas na 10 dolara... otpustaju 10 % ljudi.. ove godine ce zaraditi NULA dolara.. ja se nadam se ce ici gore jer ja sam jedna od BUd... koja je kupila njihove akcije kad su bile 129 dolara....
(Sasa, 23. februar 2024 15:56)

čim biznis, i ne samo biznis, krene da varira pa onda pada odmah se brzo i elegantno vadi iz situacije. sad je bolje ulagati u akcije kompanija koje rade sa AI, tamo se često vrtoglavo raste i nema tendenciju drastičnog pada. ali svakako, nikad sva jaja u jednu korpu da bi moglo leba bez mnogo motike ;)

Zok1

pre 1 mesec

Rivian i dalje prodaje sa gubitkom, cena po kojoj prodaje ne pokriva troškove. Žive od investitora. Kupci su uglavnom zadovoljni. Osnovni problem koji imaju je nedostatak mreže super punjača kakvu ima Tesla. Počeli su da razvijaju sopstvenu mrežu, ali jednostavno imaju jako malo lokacija. Npr. u Njujorku i Los Anđelesu uopšte nemaju svoje super punjače. Taj problem će jednim delom rešiti prelaskom na teslin priključak. Međutim, Tesla će otvoriti samo pola svojih punjača za druge proizvođače, polovina će ostati rezervisana za teslina vozila.

Dileja

pre 1 mesec

Kinezi imaju marku Li koja je do skora pravila samo jedan model ali rade u plusu. Obi gube preko 30000 dolara po svakom prodatim autu. Gde ih prave? U USA? Tu radnik u auto industriji košta preko 10000$ sa doprinosima. Nije mi čudo da im je cena na istorijskom minimumu.

NYSE

pre 1 mesec

Igor, 23. februar 2024 14:56)

Još jedan majstor kristalne kugle. Pod mostovima u USA je puno takvih investitora imam osećaj. Juče su bili na najnižoj ceni ikada. Misliš da sledeće nedelje neće biti na novoj ATL? Ima akcija koje po dve godine samo padaju i na kraju bankrotiraju. I svaki dan u te dve godine je neko imao osećaj da su dotakli dno. Bolje pogledaj strukturu i kome su prodali tih 50000 kola. Biće ti daleko jasnija njihova budućnost. Pored jeftinih Kineza i pada cene litijuma nije svetla.

Englezima svet pripada

pre 1 mesec

Zato ja gubim na toj kompaniji hiljade funti. Kupio sam dionice na 29 dolara a danas su na istorijskom minimumu od 10 dolara...Bravo ja :)

Grof

pre 1 mesec

(Dipl inz, 23. februar 2024 17:44)

To što su prodali Fedeks čini većinu njihove prodaje. Samo to ih je držalo kako tako. Sad će lagano pod led.

NYSE

pre 1 mesec

Igor, 23. februar 2024 14:56)

Još jedan majstor kristalne kugle. Pod mostovima u USA je puno takvih investitora imam osećaj. Juče su bili na najnižoj ceni ikada. Misliš da sledeće nedelje neće biti na novoj ATL? Ima akcija koje po dve godine samo padaju i na kraju bankrotiraju. I svaki dan u te dve godine je neko imao osećaj da su dotakli dno. Bolje pogledaj strukturu i kome su prodali tih 50000 kola. Biće ti daleko jasnija njihova budućnost. Pored jeftinih Kineza i pada cene litijuma nije svetla.

Dipl inz

pre 1 mesec

"Problem je i sto su im modeli dosta nekonkurentni u Evropi u odnosu na Teslu, taj tip automobila je pogodan za americko trziste a ono je limitirano" Ne prave samo te modele koji se reklamiraju, prave i neke kombije za neku delivery firmu (da li je Fedex ili sta vec), ali ne znam koliko je to veliko trziste i gde su stigli sa tom pricom.

Sasa

pre 1 mesec

O cemu pricamo??? Sa 129 dolara su im akcije spale danas na 10 dolara... otpustaju 10 % ljudi.. ove godine ce zaraditi NULA dolara.. ja se nadam se ce ici gore jer ja sam jedna od BUd... koja je kupila njihove akcije kad su bile 129 dolara....

Igor

pre 1 mesec

Juče su akcije pale sa 15,4 na 11,4 dolara! Ako ne bankrotiraju, možda je sad trenutak uložiti u njih. Imam osečaj da će posle te prezentacije u Martu, cena da skoči na 25 dolara, minimum, koliko je bila u Decembru 23. Uložiš 500 dolara, i prodaš za 2 nedelje za 1100, i zaradiš 600 dolara.

Gradimir

pre 1 mesec

Investicija u automobilsku kompaniju ne može da se isplati brzo. To su i investitori verovatno znali, naročito pošto su to Saudijci i nije im problem da čekaju.
Inače, Rivian ima jako zadovoljne kupce. Na nekom skorijem istraživanju su prvi na listi po tome u SAD. Nadam se da će uspeti da postanu profitabilni sa jeftinijim modelima.

konzervativac

pre 1 mesec

Rivian ima i razvojni centar u Bg u kom zaposljava stalno ljude. Videcemo kakva ce sudbina brenda biti, ove godine im se predvidja stagnacija proizvodnje. Problem je i sto su im modeli dosta nekonkurentni u Evropi u odnosu na Teslu, taj tip automobila je pogodan za americko trziste a ono je limitirano

konzervativac

pre 1 mesec

Rivian ima i razvojni centar u Bg u kom zaposljava stalno ljude. Videcemo kakva ce sudbina brenda biti, ove godine im se predvidja stagnacija proizvodnje. Problem je i sto su im modeli dosta nekonkurentni u Evropi u odnosu na Teslu, taj tip automobila je pogodan za americko trziste a ono je limitirano

Sasa

pre 1 mesec

O cemu pricamo??? Sa 129 dolara su im akcije spale danas na 10 dolara... otpustaju 10 % ljudi.. ove godine ce zaraditi NULA dolara.. ja se nadam se ce ici gore jer ja sam jedna od BUd... koja je kupila njihove akcije kad su bile 129 dolara....

Igor

pre 1 mesec

Juče su akcije pale sa 15,4 na 11,4 dolara! Ako ne bankrotiraju, možda je sad trenutak uložiti u njih. Imam osečaj da će posle te prezentacije u Martu, cena da skoči na 25 dolara, minimum, koliko je bila u Decembru 23. Uložiš 500 dolara, i prodaš za 2 nedelje za 1100, i zaradiš 600 dolara.

Gradimir

pre 1 mesec

Investicija u automobilsku kompaniju ne može da se isplati brzo. To su i investitori verovatno znali, naročito pošto su to Saudijci i nije im problem da čekaju.
Inače, Rivian ima jako zadovoljne kupce. Na nekom skorijem istraživanju su prvi na listi po tome u SAD. Nadam se da će uspeti da postanu profitabilni sa jeftinijim modelima.

Lemi

pre 1 mesec

Imaju razvojni centar u Srbiji, bio sam na tehnickim intervjuima, ubijaju sa zahtevima, 6 krugova intervjua, na jednom se nisam dobro pokazao i nisam dobio ponudu.
Ali super je da su dosli kod nas.

Englezima svet pripada

pre 1 mesec

Zato ja gubim na toj kompaniji hiljade funti. Kupio sam dionice na 29 dolara a danas su na istorijskom minimumu od 10 dolara...Bravo ja :)

NYSE

pre 1 mesec

Igor, 23. februar 2024 14:56)

Još jedan majstor kristalne kugle. Pod mostovima u USA je puno takvih investitora imam osećaj. Juče su bili na najnižoj ceni ikada. Misliš da sledeće nedelje neće biti na novoj ATL? Ima akcija koje po dve godine samo padaju i na kraju bankrotiraju. I svaki dan u te dve godine je neko imao osećaj da su dotakli dno. Bolje pogledaj strukturu i kome su prodali tih 50000 kola. Biće ti daleko jasnija njihova budućnost. Pored jeftinih Kineza i pada cene litijuma nije svetla.

Dipl inz

pre 1 mesec

"Problem je i sto su im modeli dosta nekonkurentni u Evropi u odnosu na Teslu, taj tip automobila je pogodan za americko trziste a ono je limitirano" Ne prave samo te modele koji se reklamiraju, prave i neke kombije za neku delivery firmu (da li je Fedex ili sta vec), ali ne znam koliko je to veliko trziste i gde su stigli sa tom pricom.

Zok1

pre 1 mesec

Rivian i dalje prodaje sa gubitkom, cena po kojoj prodaje ne pokriva troškove. Žive od investitora. Kupci su uglavnom zadovoljni. Osnovni problem koji imaju je nedostatak mreže super punjača kakvu ima Tesla. Počeli su da razvijaju sopstvenu mrežu, ali jednostavno imaju jako malo lokacija. Npr. u Njujorku i Los Anđelesu uopšte nemaju svoje super punjače. Taj problem će jednim delom rešiti prelaskom na teslin priključak. Međutim, Tesla će otvoriti samo pola svojih punjača za druge proizvođače, polovina će ostati rezervisana za teslina vozila.

Grof

pre 1 mesec

(Dipl inz, 23. februar 2024 17:44)

To što su prodali Fedeks čini većinu njihove prodaje. Samo to ih je držalo kako tako. Sad će lagano pod led.

Dileja

pre 1 mesec

Kinezi imaju marku Li koja je do skora pravila samo jedan model ali rade u plusu. Obi gube preko 30000 dolara po svakom prodatim autu. Gde ih prave? U USA? Tu radnik u auto industriji košta preko 10000$ sa doprinosima. Nije mi čudo da im je cena na istorijskom minimumu.

Budo

pre 1 mesec

@ Zato ja gubim na toj kompaniji hiljade funti. Kupio sam dionice na 29 dolara a danas su na istorijskom minimumu od 10 dolara...Bravo ja :)
(Englezima svet pripada, 23. februar 2024 18:44)

Kupi sad jos, dobijas ih na popustu. Isti broj deonica za 3 put manje para. Sta te briga, jednom se zivi, novac se u neki merak mora ulupati. Ti tvoj da spases planetu, ja moj na v6 tacomu. Nisam vise mogao da cekam jer novi modeli kompletno idu na V4 turbobenzince

Grunf

pre 1 mesec

Ta firma je praktično bankrotirala jer su glavni investotori (koji su uzgred budi rečeno proizvođači automobila) povukli pare. A koliko se sećam ogromna narudžbina vozila koja je bila naručena, ako se ne varam od Forda, otkazana je još prošle godine.

Glavni problem svih proizvođača vozila je mreža tzv: ''pumpi sa električnim'' punjačima. To više čak nije ni domet vozila, već električna infrastruktura. A recimo niko do sada otvoreno ne govori o tome koliko električne energije će gutati ta vozila. To znači samo jedno: jedino nuklearne elektrane će moći da zadovolje potrebe za električnom energijom koje će trošiti domaćinstva, privreda i električna vozila. Ako Tesla za 20 postojanja nije napravila auto na kome zarađuje barem jedan dolar, nego pravi gubitke, piši propalo.

Koliko je to milijardi megavat časova ako treba napuniti recimo 150 mil. automobila koliko će ih biti na drumovima za oko 5 godina?

Mike

pre 1 mesec

Uložiš 500 dolara, i prodaš za 2 nedelje za 1100, i zaradiš 600 dolara.
(Igor, 23. februar 2024 14:56)

Da li si siguran da treba da se zaleces u stock market sa tako velikim parama?

neutralni felš

pre 1 mesec

O cemu pricamo??? Sa 129 dolara su im akcije spale danas na 10 dolara... otpustaju 10 % ljudi.. ove godine ce zaraditi NULA dolara.. ja se nadam se ce ici gore jer ja sam jedna od BUd... koja je kupila njihove akcije kad su bile 129 dolara....
(Sasa, 23. februar 2024 15:56)

čim biznis, i ne samo biznis, krene da varira pa onda pada odmah se brzo i elegantno vadi iz situacije. sad je bolje ulagati u akcije kompanija koje rade sa AI, tamo se često vrtoglavo raste i nema tendenciju drastičnog pada. ali svakako, nikad sva jaja u jednu korpu da bi moglo leba bez mnogo motike ;)

slugerezima

pre 1 mesec

Da, Tesla je fašistički auto, a vi ste šampioni woke demokratije. Ma more... Auto je odvratan spreda i tačka, to je moje mišljenje nevezano za njihove jadne komentare.

Mancini

pre 1 mesec

Koliko ja vidim ima mnogo "zaludnih" para koje su olako zarađene po principu dranja i pljačke glupe, zaposlene mase, koja "traži" da bude uložena u neki biznis budućnosti, a koji, opet, ako se " ubode" donosi ekstra profit, a taj biznis budućnosti je veštački izazvana pomama iliti potraživanja tipa električni auto, AI....Kod EV imamo dutuaviju da proizvodnja tog auta šteti, ekološki, na svoj način, isto kao klasični. U Evropi postoje čitav niz datuma kada će biti ukinuta proizvodnja klasičnih automobila, a stanice za punjenje baterija nema dovoljno niti će rast postavljanja novih pratiti broj novokupljenih EV. Baterija nema neki očekivani vek trajanja i njihova zamena je izuzetno skupa. Na kraju, nisam protivnik EV, ali mnogo toga se forsira i skupo je, a mnogo problema i problema u najavi ima i biće. Običan čovek nema novac da to sve može izfinansirati. A tek projekti autonomne vožnje, autonomije. Tu tek nam slede šokovi tipa da ćemo moći voziti samo određenim rutama i prema određenim pravcima u određenim terminima u određenim dobima dana i danima. Srećom, ja to neću doživeti ili ću biti toliko mator i dementan da će mi biti apsolutno svejedno. Daj Bože da grešim.

Budo

pre 1 mesec

@ Da, Tesla je fašistički auto, a vi ste šampioni woke demokratije. Ma more... Auto je odvratan spreda i tačka, to je moje mišljenje nevezano za njihove jadne komentare.
(slugerezima, 23. februar 2024 23:07)

Vidjam ih relativno cesto kod mene, nisu bas odvratni spreda, vise smesni, a isti su odpozadi. Zajednicko im je sto niko nema ugradjenu kutiju za alat, niti pokrivac kamioneta, nigde ogrebotine u prtljazjnom prostoru, njih ne kupuju ljudi kojima je pikup potreban. Ja sam plastiku pozadi izgrebao posle nepunih nedelju dana, a kutiju za alat jos uvek cekam da isporuce, pa da je instaliram. Sta zelim da kazem, to nije vozilo za preduzimace i farmere, samo za ljude sto prate modu, a moda se menja. E sad o fasizmu i woke demokratiji nije mi jasno sta zelis reci, ne razumem se ni u jedno, ni drugo

NYSE

pre 1 mesec

Igor, 23. februar 2024 14:56)

Još jedan majstor kristalne kugle. Pod mostovima u USA je puno takvih investitora imam osećaj. Juče su bili na najnižoj ceni ikada. Misliš da sledeće nedelje neće biti na novoj ATL? Ima akcija koje po dve godine samo padaju i na kraju bankrotiraju. I svaki dan u te dve godine je neko imao osećaj da su dotakli dno. Bolje pogledaj strukturu i kome su prodali tih 50000 kola. Biće ti daleko jasnija njihova budućnost. Pored jeftinih Kineza i pada cene litijuma nije svetla.

Zunzar

pre 1 mesec

Ma da, ako prodaja ne ide, udri po reklami i lobiraj političare. A ovim hohštaplerima nikada nije palo na pamet da za toliko smanje cenu svojih vozila, pa im ni reklama ni korupcioja ne bi trebala.

Mario

pre 1 mesec

Da ali pogodio je, Rivian jeste bankrotirao, firma je skroz u autu. Istražite to malo bolje
(Miodrag, 24. februar 2024 11:52)

Firma Tesla postoji tko zna od kada (2009. ili tako nešto), a prve aute je proizvela 2012-te. Prvu zaradu je ostvarila 2019-te, a bila je praktički sama u proizvodnji el. automobila. To znači da je 7 godina radila sa gubicima, a investitori su čekali. Tako da ne kaki Elon kako je on jako pametan. Rivian postoji tek od 2019., a prvi auto su isporučili 2022. Ne može firma krenuti sa 10 modela, ali već se sada vidi da su im auti OK i da su kupci zadovoljni. Za 3 gdoine će početi poslovati pozitivno i ostvarivati zaradu.
U seriskoj proizvodnji automobila potrebna su enormna ulaganja da bi firma poslovala pozitivno. Samo jedna tvornica košta oko 1-1,5 milijardu dolara pa vi sada računajte koliko auti treba prodati ako na svakom zaradite 5-10.000 dolara.
Na ruku im ide i pad cijena baterija što će omogućiti pad troškova i sniženje cijene, a to će opet rezultirati masovnijom prodajom.
Auto je dobar, ali za masovniju prodaju u SAD treba imati neki koji je ispod 45.000 dolara, a baš takav će biti idući model.

achtwn

pre 1 mesec

Izuzetno mala proizvodnja,nema tu nikakvog profita,ali ima gubitka.Žali bože onih,sto uložiše,tolike milijarde.
(Jarić T Živadin, 23. februar 2024 13:50)
Tesla je postao profitabilan posle 7 godine. Tako to ide kad su u pitanju ulaganja od milijarde dolara. Inace Rivian je fantasticno odradjen truck i SUV. Cak je i Sandy Munro potvrdio isto i zadrzao za sebe Rivian koji je bio namenjen za teardown.

achtwn

pre 1 mesec

O cemu pricamo??? Sa 129 dolara su im akcije spale danas na 10 dolara... otpustaju 10 % ljudi.. ove godine ce zaraditi NULA dolara.. ja se nadam se ce ici gore jer ja sam jedna od BUd... koja je kupila njihove akcije kad su bile 129 dolara....
(Sasa, 23. februar 2024 15:56)
Nece zaraditi jos nekoliko godina. Ni tesla nije zaradjivao nista do sedme godine postojanja. Praviti novi autobrend je expensive business ali investitori to znaju i ulazu.

slugerezima

pre 1 mesec

Da, Tesla je fašistički auto, a vi ste šampioni woke demokratije. Ma more... Auto je odvratan spreda i tačka, to je moje mišljenje nevezano za njihove jadne komentare.

Igor

pre 1 mesec

Juče su akcije pale sa 15,4 na 11,4 dolara! Ako ne bankrotiraju, možda je sad trenutak uložiti u njih. Imam osečaj da će posle te prezentacije u Martu, cena da skoči na 25 dolara, minimum, koliko je bila u Decembru 23. Uložiš 500 dolara, i prodaš za 2 nedelje za 1100, i zaradiš 600 dolara.

Sasa

pre 1 mesec

O cemu pricamo??? Sa 129 dolara su im akcije spale danas na 10 dolara... otpustaju 10 % ljudi.. ove godine ce zaraditi NULA dolara.. ja se nadam se ce ici gore jer ja sam jedna od BUd... koja je kupila njihove akcije kad su bile 129 dolara....

Budo

pre 1 mesec

@ Zato ja gubim na toj kompaniji hiljade funti. Kupio sam dionice na 29 dolara a danas su na istorijskom minimumu od 10 dolara...Bravo ja :)
(Englezima svet pripada, 23. februar 2024 18:44)

Kupi sad jos, dobijas ih na popustu. Isti broj deonica za 3 put manje para. Sta te briga, jednom se zivi, novac se u neki merak mora ulupati. Ti tvoj da spases planetu, ja moj na v6 tacomu. Nisam vise mogao da cekam jer novi modeli kompletno idu na V4 turbobenzince

Grunf

pre 1 mesec

Ta firma je praktično bankrotirala jer su glavni investotori (koji su uzgred budi rečeno proizvođači automobila) povukli pare. A koliko se sećam ogromna narudžbina vozila koja je bila naručena, ako se ne varam od Forda, otkazana je još prošle godine.

Glavni problem svih proizvođača vozila je mreža tzv: ''pumpi sa električnim'' punjačima. To više čak nije ni domet vozila, već električna infrastruktura. A recimo niko do sada otvoreno ne govori o tome koliko električne energije će gutati ta vozila. To znači samo jedno: jedino nuklearne elektrane će moći da zadovolje potrebe za električnom energijom koje će trošiti domaćinstva, privreda i električna vozila. Ako Tesla za 20 postojanja nije napravila auto na kome zarađuje barem jedan dolar, nego pravi gubitke, piši propalo.

Koliko je to milijardi megavat časova ako treba napuniti recimo 150 mil. automobila koliko će ih biti na drumovima za oko 5 godina?

Englezima svet pripada

pre 1 mesec

Zato ja gubim na toj kompaniji hiljade funti. Kupio sam dionice na 29 dolara a danas su na istorijskom minimumu od 10 dolara...Bravo ja :)

konzervativac

pre 1 mesec

Rivian ima i razvojni centar u Bg u kom zaposljava stalno ljude. Videcemo kakva ce sudbina brenda biti, ove godine im se predvidja stagnacija proizvodnje. Problem je i sto su im modeli dosta nekonkurentni u Evropi u odnosu na Teslu, taj tip automobila je pogodan za americko trziste a ono je limitirano

Dileja

pre 1 mesec

Kinezi imaju marku Li koja je do skora pravila samo jedan model ali rade u plusu. Obi gube preko 30000 dolara po svakom prodatim autu. Gde ih prave? U USA? Tu radnik u auto industriji košta preko 10000$ sa doprinosima. Nije mi čudo da im je cena na istorijskom minimumu.

neutralni felš

pre 1 mesec

O cemu pricamo??? Sa 129 dolara su im akcije spale danas na 10 dolara... otpustaju 10 % ljudi.. ove godine ce zaraditi NULA dolara.. ja se nadam se ce ici gore jer ja sam jedna od BUd... koja je kupila njihove akcije kad su bile 129 dolara....
(Sasa, 23. februar 2024 15:56)

čim biznis, i ne samo biznis, krene da varira pa onda pada odmah se brzo i elegantno vadi iz situacije. sad je bolje ulagati u akcije kompanija koje rade sa AI, tamo se često vrtoglavo raste i nema tendenciju drastičnog pada. ali svakako, nikad sva jaja u jednu korpu da bi moglo leba bez mnogo motike ;)

Gradimir

pre 1 mesec

Investicija u automobilsku kompaniju ne može da se isplati brzo. To su i investitori verovatno znali, naročito pošto su to Saudijci i nije im problem da čekaju.
Inače, Rivian ima jako zadovoljne kupce. Na nekom skorijem istraživanju su prvi na listi po tome u SAD. Nadam se da će uspeti da postanu profitabilni sa jeftinijim modelima.

NYSE

pre 1 mesec

Igor, 23. februar 2024 14:56)

Još jedan majstor kristalne kugle. Pod mostovima u USA je puno takvih investitora imam osećaj. Juče su bili na najnižoj ceni ikada. Misliš da sledeće nedelje neće biti na novoj ATL? Ima akcija koje po dve godine samo padaju i na kraju bankrotiraju. I svaki dan u te dve godine je neko imao osećaj da su dotakli dno. Bolje pogledaj strukturu i kome su prodali tih 50000 kola. Biće ti daleko jasnija njihova budućnost. Pored jeftinih Kineza i pada cene litijuma nije svetla.

NYSE

pre 1 mesec

Igor, 23. februar 2024 14:56)

Još jedan majstor kristalne kugle. Pod mostovima u USA je puno takvih investitora imam osećaj. Juče su bili na najnižoj ceni ikada. Misliš da sledeće nedelje neće biti na novoj ATL? Ima akcija koje po dve godine samo padaju i na kraju bankrotiraju. I svaki dan u te dve godine je neko imao osećaj da su dotakli dno. Bolje pogledaj strukturu i kome su prodali tih 50000 kola. Biće ti daleko jasnija njihova budućnost. Pored jeftinih Kineza i pada cene litijuma nije svetla.

Grof

pre 1 mesec

(Dipl inz, 23. februar 2024 17:44)

To što su prodali Fedeks čini većinu njihove prodaje. Samo to ih je držalo kako tako. Sad će lagano pod led.

Zok1

pre 1 mesec

Rivian i dalje prodaje sa gubitkom, cena po kojoj prodaje ne pokriva troškove. Žive od investitora. Kupci su uglavnom zadovoljni. Osnovni problem koji imaju je nedostatak mreže super punjača kakvu ima Tesla. Počeli su da razvijaju sopstvenu mrežu, ali jednostavno imaju jako malo lokacija. Npr. u Njujorku i Los Anđelesu uopšte nemaju svoje super punjače. Taj problem će jednim delom rešiti prelaskom na teslin priključak. Međutim, Tesla će otvoriti samo pola svojih punjača za druge proizvođače, polovina će ostati rezervisana za teslina vozila.

Lemi

pre 1 mesec

Imaju razvojni centar u Srbiji, bio sam na tehnickim intervjuima, ubijaju sa zahtevima, 6 krugova intervjua, na jednom se nisam dobro pokazao i nisam dobio ponudu.
Ali super je da su dosli kod nas.

Zunzar

pre 1 mesec

Ma da, ako prodaja ne ide, udri po reklami i lobiraj političare. A ovim hohštaplerima nikada nije palo na pamet da za toliko smanje cenu svojih vozila, pa im ni reklama ni korupcioja ne bi trebala.

Mancini

pre 1 mesec

Koliko ja vidim ima mnogo "zaludnih" para koje su olako zarađene po principu dranja i pljačke glupe, zaposlene mase, koja "traži" da bude uložena u neki biznis budućnosti, a koji, opet, ako se " ubode" donosi ekstra profit, a taj biznis budućnosti je veštački izazvana pomama iliti potraživanja tipa električni auto, AI....Kod EV imamo dutuaviju da proizvodnja tog auta šteti, ekološki, na svoj način, isto kao klasični. U Evropi postoje čitav niz datuma kada će biti ukinuta proizvodnja klasičnih automobila, a stanice za punjenje baterija nema dovoljno niti će rast postavljanja novih pratiti broj novokupljenih EV. Baterija nema neki očekivani vek trajanja i njihova zamena je izuzetno skupa. Na kraju, nisam protivnik EV, ali mnogo toga se forsira i skupo je, a mnogo problema i problema u najavi ima i biće. Običan čovek nema novac da to sve može izfinansirati. A tek projekti autonomne vožnje, autonomije. Tu tek nam slede šokovi tipa da ćemo moći voziti samo određenim rutama i prema određenim pravcima u određenim terminima u određenim dobima dana i danima. Srećom, ja to neću doživeti ili ću biti toliko mator i dementan da će mi biti apsolutno svejedno. Daj Bože da grešim.

Budo

pre 1 mesec

@ Da, Tesla je fašistički auto, a vi ste šampioni woke demokratije. Ma more... Auto je odvratan spreda i tačka, to je moje mišljenje nevezano za njihove jadne komentare.
(slugerezima, 23. februar 2024 23:07)

Vidjam ih relativno cesto kod mene, nisu bas odvratni spreda, vise smesni, a isti su odpozadi. Zajednicko im je sto niko nema ugradjenu kutiju za alat, niti pokrivac kamioneta, nigde ogrebotine u prtljazjnom prostoru, njih ne kupuju ljudi kojima je pikup potreban. Ja sam plastiku pozadi izgrebao posle nepunih nedelju dana, a kutiju za alat jos uvek cekam da isporuce, pa da je instaliram. Sta zelim da kazem, to nije vozilo za preduzimace i farmere, samo za ljude sto prate modu, a moda se menja. E sad o fasizmu i woke demokratiji nije mi jasno sta zelis reci, ne razumem se ni u jedno, ni drugo

Dipl inz

pre 1 mesec

"Problem je i sto su im modeli dosta nekonkurentni u Evropi u odnosu na Teslu, taj tip automobila je pogodan za americko trziste a ono je limitirano" Ne prave samo te modele koji se reklamiraju, prave i neke kombije za neku delivery firmu (da li je Fedex ili sta vec), ali ne znam koliko je to veliko trziste i gde su stigli sa tom pricom.

Mario

pre 1 mesec

Da ali pogodio je, Rivian jeste bankrotirao, firma je skroz u autu. Istražite to malo bolje
(Miodrag, 24. februar 2024 11:52)

Firma Tesla postoji tko zna od kada (2009. ili tako nešto), a prve aute je proizvela 2012-te. Prvu zaradu je ostvarila 2019-te, a bila je praktički sama u proizvodnji el. automobila. To znači da je 7 godina radila sa gubicima, a investitori su čekali. Tako da ne kaki Elon kako je on jako pametan. Rivian postoji tek od 2019., a prvi auto su isporučili 2022. Ne može firma krenuti sa 10 modela, ali već se sada vidi da su im auti OK i da su kupci zadovoljni. Za 3 gdoine će početi poslovati pozitivno i ostvarivati zaradu.
U seriskoj proizvodnji automobila potrebna su enormna ulaganja da bi firma poslovala pozitivno. Samo jedna tvornica košta oko 1-1,5 milijardu dolara pa vi sada računajte koliko auti treba prodati ako na svakom zaradite 5-10.000 dolara.
Na ruku im ide i pad cijena baterija što će omogućiti pad troškova i sniženje cijene, a to će opet rezultirati masovnijom prodajom.
Auto je dobar, ali za masovniju prodaju u SAD treba imati neki koji je ispod 45.000 dolara, a baš takav će biti idući model.

Mike

pre 1 mesec

Uložiš 500 dolara, i prodaš za 2 nedelje za 1100, i zaradiš 600 dolara.
(Igor, 23. februar 2024 14:56)

Da li si siguran da treba da se zaleces u stock market sa tako velikim parama?

achtwn

pre 1 mesec

Izuzetno mala proizvodnja,nema tu nikakvog profita,ali ima gubitka.Žali bože onih,sto uložiše,tolike milijarde.
(Jarić T Živadin, 23. februar 2024 13:50)
Tesla je postao profitabilan posle 7 godine. Tako to ide kad su u pitanju ulaganja od milijarde dolara. Inace Rivian je fantasticno odradjen truck i SUV. Cak je i Sandy Munro potvrdio isto i zadrzao za sebe Rivian koji je bio namenjen za teardown.

achtwn

pre 1 mesec

O cemu pricamo??? Sa 129 dolara su im akcije spale danas na 10 dolara... otpustaju 10 % ljudi.. ove godine ce zaraditi NULA dolara.. ja se nadam se ce ici gore jer ja sam jedna od BUd... koja je kupila njihove akcije kad su bile 129 dolara....
(Sasa, 23. februar 2024 15:56)
Nece zaraditi jos nekoliko godina. Ni tesla nije zaradjivao nista do sedme godine postojanja. Praviti novi autobrend je expensive business ali investitori to znaju i ulazu.