Automobili

Ponedeljak, 25.11.2019.

14:15

Deca sve više ugrožena u saobraćaju

Od početka godine sve više dece strada u saobraćaju, najčešće zbog nevezivanja mališana ili nemarnosti vozača u zonama škola i na pešačkim prelazima. Iz MUP-a poručuju da će ti prekršaji biti drastično kažnjavani.

Izvor: Izvor: B92, rts.rs

Deca sve više ugrožena u saobraćaju
Foto: B92/NÆ

U teškoj saobraćajnoj nesreći kod Bačke Topole poginuo je 59-godišnji biciklista, na koga je naleteo teretni kombi. U Beogradu su u nedelju u razmaku od nekoliko sati oborena dva pešaka koja su zadobila teške telesne povrede.

Protekli vikend takođe je odneo tri života, a najčešće u jesenje vreme stradaju deca, piše RTS. Iz Ministarstva unutrašnjih poslova podsećaju da je brzina u zoni škola 30 kilometara na čas i da će se akcenat kontrole preneti na zaštitu najmlađih u saobraćaju.

Jedna od najopasnijih situacija u kojoj pešaci mogu da se nađu jeste kada se vozilo zaustavi da ih propusti na pešačkom prelazu, ali zatim odnekud naiđe bahati vozač koji odluči da obiđe zaustavljena vozila.

Tako je u Rumi pre nekoliko dana teško povređena devojčica.
Foto: B92/NÆ
"Maksimalan broj patrola Saobraćajne policije biće na terenu koje će regulisati saobraćaj i sankcionisati one vozače koji kršenjem propisa ugrožavaju bezbednost učenika. Pored toga preventivni aspekt uključivaće predavanja koje će učenicima prvih razreda držati policijski službenici Saobraćajne policije", rekao je Aleksandar Radenković iz MUP-a. Drugi veliki problem je što vozači ne žele da daju do znanja onima koji se kreću iza njih u kom pravcu žele da idu i ne daju migavac.

"Treba blagovremeno upozoriti sve vozače koji su iza nas o nameri zaustavljanja, skretanja, isključivanja i uključivanja, jer te radnje dovode do najčešće opasnih situacija i sudara", istakao je Milan Vujanić iz Komiteta za bezbednost saobraćaja.

Od početka godine sve više dece strada u saobraćaju, najčešće zbog nevezivanja mališana ili nemarnosti vozača u zonama škola i na pešačkim prelazima. Iz MUP-a poručuju da će ti prekršaji biti drastično kažnjavani.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: