5 zvezdica za Vitaru i Espace, 4 za 500X i Mazdu2

EuroNCAP je objavio najnovije rezultate testova bezbednosti kojima su obuhvaćeni modeli Suzuki Vitara, Renault Espace, FIAT 500X i Mazda2.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 22.04.2015.

13:49

Default images

Najvišu ocenu za bezbednost, 5 zvezdica dobili su Suzukijev SUV i Renault Espace, dok su preostala dva modela, FIAT 500X i nova Mazdina "dvojka" testiranje završili sa jednom zvezdicom manje.
Suzukijev model postigao je skor od 89% u oblasti zaštite odraslih putnika, 85% za bezbednost dece, 76 odsto za zaštitu pešaka i 75% za sisteme asistencije, zahvaljujući pre svega sistemu automatskog kočenja u slučaju opasnosti od sudara.
Renault Epsace osvojio je 82% bodova za bezbednost odraslih, 89% za zaštitu dece putnika, 70 procenata u domenu sigurnosti pešaka i 80 odsto poena u oblasti elektronskih sigurnosnih sistema.

Zamerke su se odnosile na mogućnost povređivanja putnika na prednjim sedištima usled deformacije komandne table pri čeonom sudaru i na opasnost od ispadanja putnika sa zadnjeg sedišta iza vozača, pošto su se prilikom bočnog udara u barijeru otvorila zadnja leva vrata.
Iako je zabeležio skor od 86% kada je reč o bezbednosti odraslih i 85% za bezbednost dece putnika, te 74 procenta za zaštitu pešaka, FIAT 500X izgubio je jednu zvezdicu zbog bodovanja u oblasti sistema asistencije (64%).

EuroNCAP zamerio je italijanskom proizvođaču što 500X nije standardno opremio tehnologijom automatskog kočenja u slučaju opasnosti.
Iz istog razloga 4 zvezdice dobila je i Mazda2.

Model japanske kompanije pokazao se odlično u pve tri oblasti - zaštiti odraslih (86%), dece (78%) i pešaka (84%), dok je sa skorom od 64% u segmentu elektronskih sigurnosnih sistema prošao kao i 500X.

Pogledajte kako su na "kreš" testovima prošli Suzuki Vitara, Renault Espace, FIAT 500X i Mazda2:







Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

21 h

Podeli: