Automobili

Nedelja, 09.10.2011.

23:01

Steve Jobs - uticaj na automobile

Steve Jobs je napustio ovaj svet, ali inovacije koje je razvio na polju informacionih tehnologija, doprinele su da automobili posle njega više ne budu isti.

Izvor: B92

Default images

Od svog pojavljivanja, iPod i iPhone postali su važan deo imidža svojih korisnika, dok kod nas ti uređaji i dalje predstavljaju statusne simbole. Ipak, lepo dizajnirane spravice gubile bi svoju funkciju kada biste seli za upravljač automobila. Ideja koja je pogurala stvari napred bila je jednostavna – i genijalna. Trebalo je učiniti ove uređaje upotrebljivim u vožnji.

Zar ne bi bilo zgodno da, dok ste u automobilu, možete da proverite svoju elektronsku poštu, čekirate facebook ili dođete do informacije sa interneta? Zašto ne biste nastavili da slušate pesmu koja se vrtela na vašem iPodu u momentu dok ste ulazili u kola?

Odgovori na ova pitanja doveli su do toga da i vaši uređaji i automobili postanu funkcionalniji.

Najbolji primer je novi BMW-a serije 1 kod koga možete povezati iPod i iPhone tako sa su vam sve njihove funkcije dostupne preko ugrađenog ekrana osetljivog na dodir.
Novi BMW serije 1: iPod plugin
Nova Toyota Yaris nudi u opciji sličan sistem koji se zove Touch&Go pomoću koga možete preko 3G konekcije da pristupite Google Maps i koristiti njihovu bazu podataka kao i Google pretragu.
Novi Yaris: Touch&Go sistem
Touch&Go ima funkciju koja vam omogućuje i da čitate i odgovarate na SMS poruke preko interfejsa na automobilu. Uređaj je lagan za upotrebu tokom vožnje i jednostavan za povezivanje sa mobilnim telefonom.
Chevrolet Volt
Steve Jobs je iza sebe ostavio nasleđe koje prevazilazi domen tehnologije proizvoda koje je Apple plasirao na tržište. Njihov dizajn utiče i na izgled enterijera savremenih automobila, što se može videti u modelu Chevrolet Volt. Za oblikovanje centralne konzole u ovom vozilu dizajnerima je kao inspiracija poslužio iPod.

BMW: nova serija 1 predstavljena u Srbiji.

Vozili smo novi Yaris.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

10 h

Podeli: