Subotica - Ekonomija - B92 Lokal

Subotica: Počeo proces priznavanja prethodnog učenja

U Subotici je počeo proces priznavanja prethodnog učenja, a prvu grupu koja će dobiti sertifikate za neformalno znanje koje poseduje čini 13 radnika zaposlenih u Regionalnoj deponiji.

Izvor: subotica.com Subotica
Podeli
Foto: Subotica.com
Foto: Subotica.com

Ovih 13 rukovaoca građevinskom mehanizacijom, koji su trenutno zaposleni u Regionalnoj deponiji na Bikovu, a iza sebe imaju višegodišnje iskustvo u rukovanju ovom mehanizacijom, uključeno je u proces priznavanja prethodnog učenja, prenosi subotica.com.

U Subotici ovaj projekat sprovodi Politehnička škola, a sam proces procene i vrednovanja prethodnog znanja predviđeno je da traje 40 sati, nakon čega će polaznici dobiti sertifikate za rukovaoce građevinskom mehanizacijom.

"To su sve iskusni radnici koji su prethodno radili na različitim mestima i sad to njihovo znanje treba nekako proceniti. Dolaze sa raznim iskustvima, neki su završili školu, neki su završili samo osnovnu školu, ali su decenijama radili u građevinarstvu. Nadam se da ćemo uspeti sve to da svedemo na način da odgovara zahtevima za priznavanje prethodnog učenja", kazala je Đenđi Arančić Danča, savetnica u procesu priznavanja prethodnog učenja.

Pilot projekat priznavanja prethodnog učenja Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja sprovodi uz podršku projekta "Razvoj integrisanog sistema nacionalnih kvalifikacija u Republici Srbiji".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.