Subotički "Stadion" se oglasio: Vaterpolisti ignorisali obaveštenje da je bazen zatvoren?

Javno komunalno preduzeće "Stadion" u Subotici saopštilo je danas da je do slučaja iritacije hlorom kod nekoliko vaterpolista subotičkog Spartaka došlo nakon što su članovi tog kluba ignorisali upozorenje da je bazen zatvoren i tretiran ovim sredstvom.

Izvor: RTV (Boris Šuman)

Utorak, 22.11.2022.

11:16

Subotički
Foto: Nastia Gomanova/Shutterstock

Saopštenje je usledilo četiri dana nakon što su vaterpolisti doživeli iritaciju, zbog koje je nekoliko njih i hospitalizovano, a desetak zatražilo lekarsku pomoć, posle čega je preduzeće sprovelo istragu, dok je Zavod za javno zdravlje dan nakon incidenta sproveo vanrednu analizu koja je pokazala da je voda u oba bazena bezbedna po pitanju koncentracije hlora, piše RTV.

U saopštenju je precizirano da je u vikendu kada je došlo do incidenta, taj bazenski objekat bio domaćin dva sportska takmičenja, zbog čega je za sve ostale korisnike bio zatvoren, o čemu je bilo istaknuto obaveštenje, a ulazi zaključani.

Kako je precizirano, tog 18. novembra, zbog velikog broja učesnika tretirana je voda u malom bazenu, radi sprečavanja razvoja mikroorganizama.

"Članovi VK Spartak su međutim ipak ušli u objekat SRC Prozivka i to kroz ulaz poslovnog prostora koji nije u nadležnosti JKP Stadion Subotica ignorišući obaveštenje da je objekat zatvoren, a isto tako su ignorisali i tehničara, zaposleno lice JKP Stadion Subotica, koji im je skrenuo pažnju na to da se vrši dodatno hlorisanje malog bazena i da je objekat zatvoren", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da pored vanredne analize, Zavod za javno zdravlje obavlja i redovne analize na svake dve nedelje, na osnovu kojih je voda u bazenima ispravna i bezbedna, dok sami zaposleni koncentraciju hlora kontrolišu najmanje četiri puta dnevno.

"Rukovodstvo JKP Stadion će učiniti sve da do ovakvih nemilih događaja više ne dođe. O rezultatima i zaključcima istrage će javnost biti obaveštena. Našim mladim sportistima želimo brz oporavak i da se što pre vrate kući svojim porodicama", zaključuje se u saopštenju.

A.M. (11) i K.L. (18) su 18. i 19. novembra primljeni u bolnicu zbog lakše do umerene slike iritacije vidljivih sluzokoža i gornjeg respiratornog trakta, sa kašljem i otežanim disanjem.

A.M. je tokom jučerašnjeg dana otpušten kući sa lečenja, dok će K.L. biti pušten najverovatnije danas.

Njih dvojicu je juče u bolnici obišao i gradonačelnik Stevan Bakić, i tom prilikom im uručio prigodne poklone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: