U Šidu uručeni ključevi stanova izbeglicama iz BiH i Hrvatske

U Šidu su danas uručeni ključevi 10 novosagrađenih stanova namenjenih izbeglicama iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, koji su izgrađeni u okviru Regionalnog stambenog programa (RSP), Potprojekat 2.

Izvor: B92

Četvrtak, 15.12.2022.

14:15

U Šidu uručeni ključevi stanova izbeglicama iz BiH i Hrvatske
Foto: Grad Šid

Zamenica komesarke za izbeglice i migracije Srbije, Svetlana Velimirović, istakla je da današnji dan označava kraj jednog dugog i trnovitog puta, dugog više od 30 godina, kada su napustili ognjišta i došli u svoju Srbiju.

Ona je budućim stanarima poželela da u novim domovima budu ispunjeni srećom i ljubavlju i da sa svojim porodicama proživljavaju samo lepe trenutke i stvaraju nove uspomene.

Istakla je da Komesarijat za izbeglice i migracije brine u kontinuitetu o izbeglim i raseljenim licima, te da je u okviru Regionalnog stambenog programa korisnicima do sada dodeljeno ukupno 6.829 stambenih rešenja.
Foto: Grad Šid
Kada je reč o Šidu, Velimirović je navela da je ukupna podrška kroz budžetska sredstva i putem donatorskih sredstava pružena za 358 porodica, u cilju stambenog zbrinjavanja ili ekonomskog osnaživanja, a od toga u okviru regionalnog stambenog programa 99 stambenih rešenja.

Ukupna bruto površina zgrade u Šidu je 792 metra kvadratna, a vrednost radova iznosila je 343.791,77 evra, saopšteno je iz Komeserijata za izbeglice i migracije.

Kako se navodi, upotrebna dozvola izdata je 20. septembra 2022. godine.

Događaju su prisustvovali predsednik Opštine Šid Zoran Semenović, predstavnica Delegacije Evropske unije u Srbiji Mirjana Maksimović, predstavnica OEBS-a Ružica Banda, zamenik direktora Jedince za upravljanje projektima u javnom sektoru Jovan Lazarov, kao predstavnici drugih državnih i međunarodnih organizacija i institucija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: