Obeležava se 78. godišnjica od proboja Sremskog fronta

U Spomen - kompleksu "Sremski front“ Adaševci kod Šida sutra će biti održana državna ceremonija polaganja venaca i odavanja počasti, povodom obeležavanja 78. godišnjice od proboja Sremskog fronta.

Izvor: B92

Utorak, 11.04.2023.

12:01

Obeležava se 78. godišnjica od proboja Sremskog fronta
Foto: Ambasador/Shutterstock

Ceremoniju će predvodi ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković.

U okviru ceremonije obeležavanja u 10 časova biće održan pomen u crkvi Svetog Stefana Štiljanovića, nakon čega će u 10.55 časova započeti svečana ceremonija polaganja venaca, najavilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Nakon polaganja venaca i kulturno-umetničkog programa, prisutnima će se obratiti ministar Selaković, kao i predsednik Opštine Šid Zoran Semenović i predsednik SUBNOR Srbije general Vidosav Kovačević.

U ime Vlade Republike Srpske venac će položiti ministar rada i boračko – invalidske zaštite Danijel Egić.

Takođe, vence će položiti i predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, Autonomne Pokrajine Vojvodine, Sremskog upravnog okruga, Sremske Mitrovice, Opštine Šid, OŠ „Sremski front“, SUBNOR-a, kao i delegacije udruženja boraca i veteranskih udruženja, udruženja građana i predstavnici diplomatskog kora u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: