Ko je Sremac koji je hodao 650 kilometara na minus 22?

Ivan Mladenović (51) iz Šida, nekadašnji sportista i humanitarac, ispisao je istoriju kao prvi Srbin koji je u martu ove godine prepešačio zaleđeno Bajkalsko jezero.

Izvor: Ozon.rs

Sreda, 19.10.2022.

13:44

Ko je Sremac koji je hodao 650 kilometara na minus 22?
Shutterstock

Avantura je bila duga preko 650 kilometara, a navodi da se temperatura tokom pešačenja spuštala i do minus 22 stepena, uz konstantno jak vetar koji je stvarao dodatne poteškoće i hladnoću činio još težom.

"Nisam ja to uradio da bih bio prvi, već što sam želeo. Više bih voleo da je to bio neko drugi, pa da je podelio iskustvo sa mnom, ovako sam slabo bio informisan. Nije bilo nimalo lako, ta borba ne samo sa prirodom, već i sa samim sobom, sve mi je to davalo snagu da idem napred i nijednog trenutka nisam pomislio da odustanem. Kada sam došao do cilja, prvi put sam zaplakao, ne od muke i bola, već od radosti" rekao je Ivan, dodajući da je na ideju došao kada je biciklom prolazio pored Bajkala na putu do Pekinga 2018. godine.

Ivan, koji se nekada bavio rukometom, pre šest godina upustio se u svoje avanture, upoznavajući svet. Najpre je biciklom stigao do Crne Gore, manastira Ostrog, a zatim se sa svojim dvotočkašem otisnuo do Moskve, da bi uspešno završio svoju misiju kroz pustinju Gobi i stigao do Pekinga.

Kako navodi za ovu godinu završio je sa misijama, a već pravi plan za sledeću, ne krijući da mu je želja da peške odšeta do Jerusalima, grada do kojeg je krenuo prošle godine, ali je zbog pandemije virusa korona morao da prekine putovanje, prenosi ozon.rs.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: