Grad ulaže milijardu dinara u razvoj Mišeluka

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić obišao je radove koji se izvode u okviru 1. faze izgradnje saobraćajnih površina sa pratećom infrastrukturom na lokalitetu Mišeluk 3 u Petrovaradinu, a koji su započeti u blizini kružnog toka kod Kovid bolnice.

Izvor: B92.net

Četvrtak, 23.03.2023.

12:17

Grad ulaže milijardu dinara u razvoj Mišeluka
Ilustracija: Depositphotos/zurijeta

"Nepunih milijardu dinara smo iz gradskog budžeta izdvojili za realizaciju ovog projekta, tačnije 972,5 miliona dinara. Ovaj projekat podrazumeva izgradnju saobraćajnih površina sa pratećom infrastrukturom i to izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže, atmosferske kanalizacije, javnog osvetljenja, saobraćajnih površina, pešačkih i biciklističkih staza i parking mesta. Biće izgrađeno 65 parking mesta, dok će javnu rasvetu činiti novih 196 stubova javne rasvete. Nakon izvedenih radova, biće postavljena saobraćajna signalizacija, kao i urbani mobilijar - klupe, korpe za otpatke i držači za bicikle", kazao je Đurić, navode u zvaničnom saopštenju Grada.

Naveo je da je važno i što će ovaj lokalitet biti oplemenjen sadnjom drveća i žbunja, kao i travnjaka. Radovi su počeli sredinom februara ove godine, a završetak se očekuje u avgustu naredne godine imajući u vidu obim i složenost ovih radova.

"Pre dve godine smo iz gradskog budžeta već izdvojili 250 miliona dinara za ovaj lokalitet za izgradnju infrastrukture za potrebe Kovid bolnice. Sada ovim radovima faktički rešavamo dalji razvoj ovog naselja koje će u perspektivi verujem biti jedno od najlepših naselja u našem Gradu", dodao je pvi čovek Grada.

Gradonačelnik je tokom obilaska istakao i važnost radova planiranih u Ulici Dinka Šimunovića, za šta je već započeta izrada projektno - tehničke dokumentacije. U obilasku je bio i predsednik Sindikata građevinarstva Vojvodine i Novog Sada Josip Modić, koji je rekao da je Grad Novi Sad dao veliki doprinos oporavku građevinske industrije, jer je među prvma počeo da realizuje investicije na kojima je uposleno više hiljada radnika, a obim posla se neprekidno povećava, kao i da je Sindikat uvek tu za savete.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: