Novi Sad - Ekonomija - B92 Lokal

Novi pokušaj: Traži se projektant postrojenja za reciklažu građevinskog otpada u Novom Sadu

Gradska uprava za komunalne poslove raspisala je novi poziv za projektanta postrojenja za reciklažu građevinskog otpada u Novom Sadu, nekoliko dana nakon što je prvobitna javna nabavka obustavljena.

Izvor: 021.rs Novi Sad
Podeli
Foto: Dpeositphotos, rachwal
Foto: Dpeositphotos, rachwal

Jedina pristigla ponuda na prvobitnom tenderu nije odgovarala jer je ponuđač dao cenu višu od procenjene za ovaj tip posla, piše 021.

Ovog puta, Gradska uprava je podigla vrednost posla izrade tehničke dokumentacije sa 3,6 miliona dinara na 3,75 miliona dinara bez PDV, a rok za dostavljanje ponuda zainteresovanih projektanata je 4. februar.

Rok za obavljanje ovog posla je najduže pet meseci.

Ovo reciklažno postrojenje planirane površine 4.700 kvadrata nalaziće se na sadašnjoj gradskoj deponiji, gde se nalazi i postrojenje za separaciju i baliranje otpada.

Radiće na principu prikupljanja, tretiranja i odlaganja otpada na efikasnije načine od onih koji su se koristili do sada (primenjivaće se sortiranje, drobljenje i prosejavanje).

Konačni proizvod prerade građevinskog otpada trebalo bi da može da se koristi kao zamena za šljunak u betonskim elementima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 107 idi na stranu