Novi Sad - Društvo - B92 Lokal

Rekonstruiše se najduža ulica u Srbiji

Trenutno se izvode radovi na rekonstrukciji najduže ulice u Srbiji – Novosadske u Temerinu.

Izvor: Vojvodina uživo Novi Sad
Podeli
Ilustracija/Foto: Majna/Shutterstock
Ilustracija/Foto: Majna/Shutterstock

Ova ulica je ujedno i državni put II A reda broj 102, koji spaja Novi sad i Bečej. Trenutno se izvode asfalterski radovi na ovoj inače izuzetno prometnoj saobraćajnici, prenosi Vojvodina uživo.

Alternativni putni pravac:

-Državnim putem II A reda 112, Temerin-Sirig, zatim državnim putem II A reda broj 100, Sirig-Novi Sad, pa lokalnim putem do državnog puta II A reda broj 102, do ulaska u Temerin.

Faza 3 obuhvata radove u naselju tako da je predviđeno i zatvaranje sporednih ulica koje se ukrštaju sa državnim putem u zoni radova.

Radovi se izvode u sklopu projekta obnove i rehabilitacije saobraćajnice Novi Sad- Bečej. Do sada su završeni radovi na deonici Temerin-Nadalj-Bačko Gradište.

Vrednost celokupne investicije, koja obuhvata oko 28 kilometara puta, od Bečeja do Temerina, iznosi 542 miliona dinara, a finansiraju je JP "Putevi Srbije" iz sredstava Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Novosadska ulica u Temerinu, važi za najdužu ulicu u Srbiji. Dugačka je više od 12 kilometara i ima više od 800 kućnih brojeva. Ulicu opslužuju čak četiri poštara, a on spaja dva naselja – Temerin i Bački Jarak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.