Novi Sad - Društvo - B92 Lokal

Pokret gorana Novog Sada organizuje Eko parkove

Pokret gorana Novog Sada i ovog će leta za najmlađe organizovati Eko parkove.

Izvor: Dnevnik Novi Sad
Podeli
Foto: Shutterstock/New Africa
Foto: Shutterstock/New Africa

Najnovije vesti iz Novog Sada čitajte ovde.

Kako navode, ovog letnjeg raspusta su za sve mlade avanturiste i istraživače rezervisali datume tematskih Goranskih eko kampova, a družine Drugoljuba, Drvoljuba, Cvetoljuba, Buboljuba i Pticoljuba decu pozivaju da doživite nezaboravno iskustvo i na najlepši način provedete svoj letnji raspust.

Kampovi u trajanju od 4 dana i 3 noći krenuzće početkom jula i trajaže sve do druge polivine avgusta, a tokom kampa deca će biti smeštena u Ekološkom centru Radulovački u Sremskim Karlovcima, građenom kao edukativni centar koji obezbeđuje sve potrebne uslove za udoban, uspešan i bezbedan smeštaj dece.

Goranski eko kamp (GEK) je nastao pre više od 30 godina i doživeo je transformacije kako bi odgovorio na potrebe dece, prenosi Dnevnik.

Cilj im je da približe decu prirodi, da pruže pozitivno iskustvo našim polaznicima, da ga dožive kao svoj drugi dom i da se ponovo družimo i sledećeg leta.

GEK, navode, nije samo jednokratno iskustvo, jer se na njemu stiču i razvijaju veštine i znanja potrebna za ceo život.

Postoje mnogi kampovi i letnji programi za decu i mlade, ali Goranski eko kampovi su jedinstveno iskustvo.

Boravak u prirodi je važan za decu - škole u prirodi vaspitno deluju na decu, razvijaju njihovu samostalnost, sposobnost posmatranja, zapažanja i proučavanja prirodnih pojava i procesa, razvijaju njihovu radoznalost i želju za istraživanjem.

Boraveći u prirodi dete se upoznaje sa živom i neživom prirodom, prirodnim pojavama, životom i radom ljudi, povezanošću biljnog i životinjskog sveta, uočava njenu lepotu i raznovrsnost, a svojom aktivnošću saznaje koliko je ugrožena životna sredina koja nas okružuje i kako joj svaki pojedinac može pomoći u očuvanju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.