Zbog duga od 10 dinara stigla opomena pred tužbu

Jedna korisnica Tvitera podelila je na toj društvenoj mreži opomenu pred utuženje, koju joj je, kako tvrdi, poslao JKP "Naisus" iz Niša.

Izvor: B92

Ponedeljak, 29.11.2021.

09:35

Zbog duga od 10 dinara stigla opomena pred tužbu
Ilustracija: Depositphotos, OtnaYdur

Preduzeće je podseća da u roku od osam dana izmiri dug prema ovom javno komunalnom preduzeću od 10,06 dinara za vodovod i kanalizaciju ili će u suprotnom biti "prinuđeni da potraživanje naplate pokretanjem izvršnog postupka koji će nužno pruzrokovati znatno uvećane troškove", piše Niški portal.

Ona je tako u obavezi da izmiri dug prema Vodovodu od svega - 10 dinara.

"Ovo me sačekalo u poštanskom sandučetu. Da pričam ljudi bi rekli da lažem, ovako, izvolite pogledati", navela je ona.

Objavljena slika na društvenoj mreži izazvala je mnogo komentara, a između ostalog jedan korisnik je istakao da je "skuplje slanje opomene nego dug".

Nišlijka je ipak u komentarima istakala da će im platiti dug.

U JKP "Naisus" koje je krajem oktobra obavestilo korisnike da počinje sa naplatom starih potraživanja, kratko su obrazložili ovaj svoj potez.

"Svi koji misle da se radi o malom iznosu neka odu u bilo koju prodavnicu i neka pokušaju da bez plaćanja iznesu 180 litara vode, ili 120 flaša od litar i po, što je količina vode koja odgovara našim cenama. Nećemo dozvoliti da bilo ko oštećuje preduzeće i grad. Želimo I da razdvojimo one koji plaćaju od onh koji ne plaćaju", kaže direktor JKP "Naisus" Goran Milosavljević.

Na sajtu "Naisusa" 29. oktobra objavljeno je da se nastavlja akcija otplate dugovanja korisnika za utrošenu vodu i kanalisanje otpadnih voda i da će naplata starih potraživanja prema JKP "Naissus" Niš biti predočena korisnicima u vidu opomene pred utuženje, koja će sadržati i iznos dugovanja za usluge preduzeća koje je potrebno izmiriti bez obzira na visinu dugovanja.

"U prilog ovome opominjemo korisnike da, u predviđenom roku od 8 dana, izmire svoja dugovanja kako ne bismo bili prinuđeni da naplatu potražujemo u izvršnom postupku, koji će nužno prouzrokovati umnogome uvećane troškove. Plaćanje zaostalih dugovanja je od osnovnog značaja za funkcionisanje sistema vodosnabdevanja Grada Niša", piše u objavi na sajtu "Naisusa".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: