"Ove godine počinje izmeštanje pruge iz Niša"

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je danas da očekuje da ove godine počne izmeštanje pruge iz Niša.

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.02.2024.

13:46

Foto: TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/PEÐA VUÈKOVIÆ/ bg..

"Sada kako smo krenuli (prugu) Niš-Dimitrovgrad, (pruga) Niš-Brestovac se već radi, krajnje vreme da krenemo i sa izmeštanjem pruge. Videću sa ministrom (Goranom) Vesićem, razgovarali smo o tom projektu na Savetu za BDP, ali očekujem da ove godine zaista to krenemo da radimo", izjavila je Brnabićeva, odgovarajući na pitanje novinara o izmeštanju pruge, nakon ceremonije polaganja kamena temeljca povodom početka radova na fazi 2 Naučno - tehnološkog parka u Nišu.

Na pitanje da li ima neke nove informacije vezane za trovanje u fabrici kompanije Magna, Brnabićeva je navela da inspekcija radi svoj posao i da će se ona sastati i sa rukovodstvom Magne, da još jednom vidi kako napreduje analiza toga šta se desilo.

"Drago mi je što smo rešili problem, u smislu da može da se nastavi posao, da ti ljudi mogu da nastave da rade, da su potpuno bezbedni, što je uvek na prvom mestu. Ali naravno i da može da se nastavi proizvodnja, zato što je to važno zbog radnih mesta", zaključila je Brnabićeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: