Subota, 20.11.2021.

14:11

Unesko pohvalio Leskovčane

Unesko u Srbiji je ocenio da bi drugi trebalo da se ugledaju na Leskovac u pogledu kreiranja kulturnih politika i promocije materijalnog i nematerijalnog kulturnog nasleđa.

Izvor: Novosti

Unesko pohvalio Leskovčane
Foto: Shutterstock/Milos Momcilovic

Ova organizacija trenutno sprovodi projekat pod nazivom "Tematski indikatori za kulturu u Agendi 2030" - u osam zemalja sveta, među kojima je i Srbija - a među ovdašnjim lokalnim samoupravama je izabran Leskovac, pišu Novosti.

Na prvom sastanku povodom pomenutog projekta, naglašeno je da je Narodni muzej u Leskovcu četiri puta proglašen najboljim u Srbiji, a ovde veruju da je to i zbog rezultata koji su ostvareni minulih godina u oblasti kulture, za koju se godišnje izdvaja oko devet odsto gradskog budžeta.

Inače, odbornici Skupštine grada su - umesto Mire Ninošević, kojoj je istekao četvorogodišnji mandat - za novog direktora Narodnog muzeja izabrali master arheologa Nebojšu Dimitrijevića (u krugu) koji je u ustanovi, sa kraćim prekidima, još od 2008. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Uskoro obnova Lazarevog grada

Evropska unija je preko EU PRO Plus programa obezbedila više od 9,6 mil EUR za realizaciju 18 projekata koji će doprineti boljem životu stanovništa u 30 lokalnih samouprava, koje su prethodno razvile teritorijalne strategije.

9:09

16.7.2024.

1 d

Podeli: