Srbija dobija još jedan aerodrom: Kod Kruševca se gradi vazdušna luka, imaće dve poletno-sletne staze

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović simbolično je označio početak radova na izgradnji poletno-sletne staze, signalizacije, rulnih staza i pratećih objekata na aerodromu Rosulje u Kruševcu.

Izvor: RINA

Ponedeljak, 28.06.2021.

12:20

Srbija dobija još jedan aerodrom: Kod Kruševca se gradi vazdušna luka, imaće dve poletno-sletne staze
Foto: RINA

Novi aerodrom imaće dve poletno-sletne staze dužine 1.300 i 800 metara, i biće moguć prihvat aviona raspona krila od 12 do 24 metra, prenosi RINA.

"Izgradnjom aerodroma 'Rosulje' i izmeštanjem sa postojeće lokacije rešavamo pitanje aerodroma u blizini Kruševca, dok je sa druge strane veća vrednost za Kruševac i ceo ovaj region to što uklanjanjem starog aerodroma oslobađamo vrlo atraktivno zemljište u industrijskoj zoni za dolazak novih kompanija", izjavio je ministar Momirović. Prema njegovim rečima, lokacija starog aerodrome nije bila povoljna za razvoj industrijske zone u Kruševcu.
Foto: RINA
"Sada dobijamo dodatno zemljište za izgradnju novih fabrika, dok ćemo izgradnjom novog aerodroma 'Rosulje' omogućiti brži pristup domaćim i stranim investitorima njihovim kompanijama koje su otvorili u rasinskoj regiji. Projekat razvoja ovog aerodroma, kao i drugih aerodroma širom Srbije, pokazuje ispravnost politike Vlade Republike Srbije da se posebna pažnja posveti ulaganju u manje aerodorome koji će omogućiti ubrzani razvoj avio-saobraćaja u našoj zemlji", rekao je ministar Momirović.

Posetu Kruševcu, ministar Momirović je iskoristio i za obilazak radova na Moravskom koridoru.

"Radovi na Moravskom koridoru se odvijaju odličnom dinamikom. Eksproprijacija zemljišta je u toku i teče bez zastoja duž cele trase. Na sektorima 1 i 3 procenat eksproprijacije je 100%, dok je na sektoru 2 ekspropisano 90% zemljišta. Neverovatan je osećaj kada dođem na Moravski koridor i kada pomislim da ćemo ovim najsavremenijim autoputem koji se gradi u ovom delu Evrope uspeti da spojimo autoput Beograd - Niš sa autoputem 'Miloš Veliki' – istok i zapad Srbije", zaključio je ministar Momirović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: